697. Pyhää härdelliä vai pyhää kunnioitusta?

Olen vuosien mittaan pohtinut (Jumalan) kirkkautta.  Se on tupsahtanut eteeni karismaattisuuden liepeillä opetuksen ja profetioiden muodossa. Joskus pelattavassa muodossa.

Muistan vuosien takaa toistuvan puheenaiheen Ananias ja Safirasta, jotka vaipuivat kuolleina maahan yritettyään puijata alkuseurakuntaa. Kuulijoiden oli paras olla visusti: Jumalan Henki kertoo minulle kaiken.

Myöhemmin puhujan omien rytökasojen paljastuttua väkisinkin nousi mieleen kysymys: mitä ihmettä oli tuo julistettu kirkkaus? Jos kirkkaus olisi ollut noissa tilaisuuksissa, puhuja olisi ollut vaikeuksissa. Looginen johtopäätös on, että kirkkaus oli läsnä puheen ja muodon tasolla, mutta ei julistetussa muodossaan.

Yksi syy tähän oli se, että profeetallinen, parannukseen kutsuva ääni, joka kutsui – ei yksipuolisesti seurakuntaa taipumaan vaan julistajaa/profeettaa  parannukseen – oli vaiennettu.  Yksinkertaisesti varoittava ääniä ei otettu vastaan. Oli vain ”meidän julistuksemme, opetuksemme,  profetiamme”, joita ei saanut arvostella/arvioida.

Luin kirkkaudesta kertovia raamatunkohtia, uusin silmin myös niitä, joita olin kuullut lainattavan kirkkaudesta puhuttaessa.
Yksi näistä kohdista oli 1. Aikakirjat 7. luvun kuvaus siitä, kuinka papit eivät voineet toimittaa palvelusta kirkkauden tähden.
Vuosia sitten sain kuvan ”pyhästä härdellistä”, jossa kirkkauden takia pasmat olivat niin sekaisin, että papit olivat kyvyttömiä palvelemaan.
Palatessani luvun ääreen tajusin, että temppeli oli niin täynnä Jumalan läsnäoloa, että papit eivät kyenneet astumaan sisään toimittamaan heille määrättyjä palvelutehtäviään.

Tilanne oli kaukana aiemmmasta kuvastani pyhästä härdellistä. Pyhä härdelli tilanne oli siinä mielessä, että se herätti pyhää kunnioitusta. Kohdassa kerrotaan, että taivaasta tullut tuli kulutti uhrit ja Jumalan kirkkaus täytti temppelin vastauksena Samuelin rukoukseen.
Tässä mielestäni on kuva Jumalan kirkkaudesta, jonka edessä ihminen vaikenee ja tunnustaa Jumalan ja Hänen pyhyytensä.
Seuraavassa kirjoituksessani nostan toisen kuvan kirkkaudesta.

Julkaissut Pauliina Kuikka

pastori, valokuvaaja, sisällöntuottaja - pastor, photographer, content manager

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: