”Kun aloin hahmottaa asioiden oikeat mittasuhteet, tajusin, että kysymys on muutamasta pilaantuneesta kohdasta muutamassa omenassa. Koko hengellisyys tai kaikki karismaattisuus ei ole kartettavaa.”

Eheytymisen polkuja

Jähmettävä pelko.

Pelko halvaannuttaa ja sitoo.

Pelko juontaa juurensa kielteisiin kokemuksiin. On tapahtunut jotain, mikä saa pelkäämään.

Minun pelkoni on liittynyt elämäni narsistisotkun sekavaan jälkipuintiin.

Pelkoni on ollut yhtä moniulotteinen kuin narsistisen ihmisen lonkerot. Se on ollut pelkoa kaikkea kohtaan, mihin elämäni narsistit ovat käpälänsä laittaneet – ikään kuin kaikki olisi muuttunut pahaksi heidän käsissään.

Jälkikäteen ymmärrän pelon olleen yliampuvaa, vahvasti liioiteltua. Narsistinen uho ja kaikkivoipaisuuskuvitelmat eivät merkitse sitä, että hän olisi kaikkivaltias.

Kun pelko asettuu oikeisiin mittasuhteisiin, olo helpottaa kummasti. Luvatussa maassa ei olekaan jättiläisiä. Kaikki on Jumalan tiedossa ja Hänen lupaustensa varassa. Hän tietää prikulleen myös vastustuksen.

Minun pelkoni kietoutui yhteen vyyhteen narsismin, hengellisyyden, karismaattisuuden, jne. kanssa. Seuraus oli hengellisyyden ja karismaattisuuden pelko. Logiikkani mukaan yhden mädän omenan löytyminen merkitsi automaattisesti koko omenasatsin mätyyttä.

Kun aloin hahmottaa asioiden oikeat mittasuhteet, tajusin, että kysymys on muutamasta pilaantuneesta kohdasta muutamassa omenassa. Koko hengellisyys tai kaikki karismaattisuus ei ole kartettavaa.

Jeesus on käyttänyt ”pietarimetodia”: lähestynyt ymmärrettävällä…

View original post 453 more words