Kyltitetty uskonkuva

Törmäsin Orange Church of God -kirkon kylttiin, jossa oli muun muassa seuraava teksti:

Surfers, skateboarders, musicians, artists, vegetarians, activists — are all going to hell! Repent now!

Siis mitä, surfarit, skeittarit, muusikot, artistit, kasvissyöjät – ovat menossa helvettiin? – Orange Church of God on olemassa. Entä onko kyltti oikeasti olemassa?

Olettaen, että kyltti on aito, se heijastaa äärimmäistä tiukkuuta. Vaikka Jeesus puhui pelastuksesta ja kadotuksesta ehdottomin sanankääntein, Hänen otteensa oli toisenmoinen kuin Orange Church of Godin kyltissä.

Joskus ihmiset oikeasti luulevat, että me ”uskikset/uskovaiset” (tai miksi meitä seurakunnan/kirkon aktiiveja, joille usko on tärkeä osa elämää, nimitetäänkään), olemme juuri Orange Church of God -kirkon kyltin osoittamia tuomionpasuunoita. – Tiedän yhtä seurakuntaa kutsuttavan Tuomiontemppeliksi.

Useimmiten luulot ovat seuraus siitä, että ei ole tuon temppelin kynnyksen yli astuttu ja liikutaan ennakkoluulojen huteralla jäällä. – Joskus on syy meissä ”uskovaisissa” itsessämme. Joskus ammumme kaikkea liikkuvaa hyvin herkällä liipasimella – vaikkapa korkokenkiä, korvakoruja ja kynsilakkaa.

Lue artikkelini Pyhiä kenkiä ja demonisia korviksia. Siinä syvemmin edellämainitsemistani tapausesimerkeistä kaksi ja pohdintaa siitä, mitä sääntövaltakunta saa aikaan elämällemme.

Jeesus lähtee liikkeellä eri tavoin; Hän ei takerru lillukanvarsiin. Hän rakastaa tapauksia, joissa on isoja vaikeuksia tai täysi sotku.

Jeesuksen hoito on ongelmien juurihoitoa. Siksi asiat oikeasti alkavat oikenemaan. Välttämättä Jeesus ei toisen ihmisen kohdalla lähde liikkeelle samoista asioista, kun on lähtenyt esimerkiksi minun kohdallani.

  • Ja onneksi tuo kyltti ei ole aito, vaan (minun mielestäni erittäin huono) pila. – Harmillisesti ihmiset näyttävät uskovan näkemäänsä. Silloin, kun kuva itselleni tuli, sitä oli jaettu yli 28 000 kertaa. Miten voisimme jakaa kuvaa Jeesuksesta, joka rakastaa JOKAISTA ihmistä, minkä kyltin tai synnin alle hänet mielikuvissamme pistämme ja/tai miten toivottomana tapauksena pidämme?

Joh 3: 16-18

Julkaissut Pauliina Kuikka

pastori, valokuvaaja, sisällöntuottaja - pastor, photographer, content manager

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: