681.Säikähdyksiä appelsiinien seassa

Ostin välipalaksi lähikaupasta appelsiineja. Onnessani kuorin appelsiinia – ja kiljaisin säikähdyksestä. Edessäni oli iso ötökkä.

Vaikka en mikään ötökkäkammoinen ole, ötökkä ei ollut mielestäni sulostuttavin mahdollinen. Ajattelin, jos mokoma siitä vielä virkoaa eloon ja alkaa kipittämään pitkin nuorisotilaa, niin on lystiä omasta takaa illan mittaan. Lisämomenttina vielä se, että en tiedä, onko se jokin puutarhatuholainen vai jyrsiikö seiniä, tms.

Kun tuo ötökkä ei aiemmin pöydällä ollut, sen on pakko ollut kömpiä appelsiinipussista. Ties vaikka olisi matkannut appelsiinien kotimaasta, Espanjasta asti.

Vastottain kuulin hartauden aiheesta: Luotettavuus.

Aihe alkoi puhuttelemaan, kun sain ötökän eristettyä tulitikkulaatikkoon (ei ainakaan vielä osoita virkoamisen merkkejä) ja pääsin koneeni ääreen kirjoittamaan nuortenillan hartautta.

Jumala on luotettava. Jumala ei järjestä meille säikähdyksiä appelsiinipussissa. Hän antaa ja tekee sen, minkä lupaa. Jumala ei tee meille källejä.

Jos/kun joskus olemme vaikeassa tilanteessa, Jumala on luvannut meille poispääsyn koettelemuksesta.

Teitä kohdannut kiusaus ei ole mitenkään epätavallinen. Jumalaan voi luottaa. Hän ei salli kiusauksen käydä teille ylivoimaiseksi, vaan antaessaan teidän joutua koetukseen hän samalla valmistaa pääsyn siitä, niin että voitte sen kestää

Jae antaa Jumalasta hieman erikoisen kuvan. Jumala sallii ja Jumala päästää. Teksti on hieman kinkkinen kreikaksi. Käsillä on kääntämisen vaikeus. Mieluusti kääntäisin ”englantilaisittain”:

Jumala on uskollinen. Hän ei salli teitä kiusattavan kovemmin kuin jaksatte kantaa. Kun olette kiusauksessa, Hän valmistaa teille tien, niin että voitte päästä siitä pois.

Tässä korostuu paremmin ajatus Jumalasta, joka ei souda ja huopaa vuoronperään, vaan on meidän puolellamme myös vaikeina hetkinä.

Julkaissut Pauliina Kuikka

pastori, valokuvaaja, sisällöntuottaja - pastor, photographer, content manager

One thought on “681.Säikähdyksiä appelsiinien seassa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: