679. Remontin alla?

Oletko koskaan elänyt remontin tai muuton keskellä? Jos olet, tiedät tunteen: Tavaroita ei meinaa löytää. Puikkelehtiminen sotkun keskeneräisyyden keskellä ottaa päähän.

Luin 1800-luvulta peräisin olevaa kirjaa Elämä Jumalan rakkaudessa. Kirjan kirjoittaja, elämän koettelema kristitty perheenäiti, Hannah Smith toi remontti-/ muuttovertauskuvaan osuvan näkökulman: Kummankin tarkoitus on saattaa asiat asiainmukaisemmiksi.

Vaikka asiat näyttävät olevan pois tolaltaan, me tiedämme että hän (Jumala) on hyvä. — Me tiedämme, että kaikki tämä nykyinen epäjärjestys tuottaa lopulta paljon paremmat olosuhteet.

Hyvin lähellä Paavalin ajatusta Roomalaiskirjeessä:

Me tiedämme, että kaikki koituu niiden parhaaksi, jotka rakastavat Jumalaa ja jotka hän on suunnitelmansa mukaisesti kutsunut omikseen.

Silloin kun emme asioita voi muuksi muuttaa – ja (hengellisessäkin) elämässämme on remontti tai muuutto tarpeen, ymmärrämme, että kaikki palvelee suurempaa tarkoitusta. Tuona sekasotkun hetkenä emme sitä useimmiten ymmärrä – myöhemmin ehkä käsitämme jotain suuresta asioiden tilaan kätkeytyvästä suunnitelmasta.

Joskus remontti on tarpeen isomman vahingon välttämiseksi – kuten artikkelikuvasta jakohihnaremontista voi ounastella. Viisas tekee remontinkin ajoissa.

Julkaissut Pauliina Kuikka

pastori, valokuvaaja, sisällöntuottaja - pastor, photographer, content manager

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: