659. Sateenkaarta metsästän?

Sydämeltäni olen karismaatikko ja herätyksen ihminen. Haluan, että Herra toimii elämässäni. Haluan nähdä Hänen tekojaan ympäristössäni.

Näkemykseni aihepiiriin on mutkaton. Kristus -lähtöinen (niin ainakin toivon).

Kysyn: Miksi tästä kaikeasta tehdään nykyään välillä kovin kummallista? Kun se Uuden testamentin sivuilla näyttää varsin mutkattomalta!

Miksi pitäisi etsiä erityisiä paikkoja, jossa Jumalan kirkkaus erityisellä tavalla ilmestyy? – Toki yliluonnollisen todistusvoima on ilmeinen. Sillä on aikansa ja paikkansa. Jumala voi ilmestyä meidän ymmärryksemme ylittävällä tavalla. Kuitenkaan emme näe ensimmäisistä kristityistä Uudessa testamentissa välittyneen opetuksen millään muotoa kehottavan esimerkiksi etsimään jotain tiettyä paikkaa, vaan Kristusta itseään.

Väliin omakohtainen kokemus, joka ylitti ymmärrykseni ja toinen, jossa Herra toimi poikkeavalla tavalla.

Ensimmäisen kerran törmäsin yliluonnolliseen käänteentekevällä kirkkoreissullani -89. Minun oli pakko uskoa, että kielilläpuhuminen on totta, kun omin korvin kuulin sitä. Samalla reissulla törmäsin profetoivaan luterilaiseen pappiin, joka antoi osuvan analyysin elämästäni. Kävin tuon jälkeen eri seurakuntien tilaisuuksissa. Olin saanut tuolla käänteentekevällä kirkkoreissullani yllätyslahjan: rohkeuden kertoa orastavasta uskosta. Tuo rohkeus ei ollut minulle luonteenomaista, vaan ihme, koska olin onnettoman ujo ja arka, etsimässä huomaamattominta paikkaa. -92 kesällä olin purkamassa säilörehukuormaa, kun aloin rukoillessani puhua kielillä. Välitön seuraus oli se, että puhumistani kuulleet tunnistivat sen, että puhumiseen oli uusi ote.

…mutta en herttilei sentään missään vaiheessa ajatellut, että tuossa paikassa, missä seisoin alkaessani puhumaan kielillä oli mitään erikoista! Jumala lähestyi lastaan hänen arjessaan!

Viime viikolla kirjoitin artikkelissani https://pauliinakuikka.wordpress.com/2014/01/07/paljon-porua-vahan-villoja-osa-1/ R.A.Torreyn ajatuksista, yksinkertaisista neuvoista, joita Torrey piti takuuvarmana tienä herätykseen:

1. Herätykseen riittää, kun muutamat kristityt ojentautuvat läpikotaisin oikeaan Jumalan kanssa.

2. Herätykseen riittää, kun nämä muutamat kristityt sitoutuvat yhteen ja yhdessä rukoilemaan herätystä niin kauan kuin Jumala avaa taivaat ja astuu alas.

3. Herätykseen riittää, kun nämä muutamat kristityt laittavat itsensä Jumalan käyttöön Hänen tarkoittamallaan tavalla voittaakseen toiset Kristukselle.

Entä jos hyväksyisimme tämän mutkattomuuden ja Jumalan yllätyksellisyyden siinä sen sijaan, että yritämme tavoittaa ja mallintaa Jumalan yllätyksellisyyttä. Vähän sama kuin yrittäisimme tavoittaa sateenkaaren päätä sen sijaan, että nauttisimme sen kauneudesta.

Julkaissut Pauliina Kuikka

pastori, valokuvaaja, sisällöntuottaja - pastor, photographer, content manager

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: