652. Yksinkertainen lääke

1. Pietarin kirjeessä on yksinkertainen lääke, josta olen löytävinäni avun moneen hengellisen kentän vaivaan. Muun muassa epäterveeseen keskinäiseen kilpailuun tai kateuteen – ja sitä kautta myös edellämainittujen taustalla olevaan huonoon omanarvon tuntoon ilmeni se sitten vääränä itsensä korottamisena tai aliarviointina.

Palvelkaa kukin toistanne sillä armolahjalla, jonka olette saaneet, Jumalan moninaisen armon hyvinä haltijoina. Joka puhuu, puhukoon Jumalan antamin sanoin, ja joka palvelee, palvelkoon voimalla, jonka Jumala antaa, jotta Jumala tulisi kaikessa kirkastetuksi Jeesuksen Kristuksen kautta. Hänen on kirkkaus ja valta aina ja iankaikkisesti. Aamen. (1 Piet. 4: 10,11)

Pietari kiinnittää huomion toinen toisen palvelemiseen kunkin Jumalalta saamilla lahjoilla. Kysymys on samalla Jumalan huoneen haltijana olemisesta, sellaisena kuin se ilmenee moninaisuudessaan, ´kaikissa muodoissaan/väreissään´, kuten kreikan sana ποικιλος [poikilos] voidaan kääntää.

Myös Paavalin opetuksessa tulee ilmi se, että moninaiset lahjat ilmentävät moninaisuudessaan yhden Jumalan moninaista rikkautta:

Armolahjoja on monenlaisia, mutta Henki on sama. Myös palvelutehtäviä on monenlaisia, mutta Herra on sama. Jumalan voiman vaikutuksia on monenlaisia, mutta hän, joka meissä kaikissa kaiken vaikuttaa, on sama. Hän antaa Hengen ilmetä itse kussakin erityisellä tavalla, yhteiseksi hyödyksi. Yhden ja saman Hengen voimasta toinen saa kyvyn jakaa viisautta, toinen kyvyn jakaa tietoa, toiselle sama Henki suo uskon voiman, toiselle parantamisen lahjan, joku saa voiman tehdä ihmeitä, joku profetoimisen lahjan, joku kyvyn erottaa eri henget toisistaan, joku kielillä puhumisen lahjan, joku taas kyvyn tulkita tällaista puhetta. Kaiken tämän saa aikaan yksi ja sama Henki, joka jakaa kullekin omat lahjansa niin kuin tahtoo.

Kristus on niin kuin ihmisruumis, joka on yksi kokonaisuus mutta jossa on monta jäsentä; vaikka jäseniä on monta, ne kaikki yhdessä muodostavat yhden ruumiin. Meidät kaikki, olimmepa juutalaisia tai kreikkalaisia, orjia tai vapaita, on kastettu yhdeksi ruumiiksi. Yksi ja sama Henki on yhdistänyt meidät, kaikki me olemme saaneet juoda samaa Henkeä.
Eihän ruumiskaan muodostu yhdestä jäsenestä vaan monista. (1 Kor. 12: 4-14)

Kysymys on Jumalan armon huoneenhaltijuudesta, siitä että katsomme Hänen lahjojensa perään, emme pelkästään säilöen, vaan niillä viisaasti asioiden. Vrt. ajatus käyttöön uskotuista talenteista, Matt. 25: 14-30.

Kysymys on oman aseman oivaltamisesta, Jumala -lähtöisestä ja Häneen palaavasta tekemisestä. Kykymme ja taitomme ovat Jumalalta ja Häntä niiden tulee kirkastaa.

Julkaissut Pauliina Kuikka

pastori, valokuvaaja, sisällöntuottaja - pastor, photographer, content manager

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: