648. Ylitsevuotava voima

Autoriteetti on sana, joka sai välillä ihoni nousemaan näppylöille. Syy tähän oli kuulemani, ellen sanoisi peräti, yltiöpäinen opetus.

Opetuksen mukaan auktoriteetti vaikuttaa joltakin erikoiselta, joillekin suodulta.

Muun muassa Efesolaiskirjeen 1 luvussa Paavali opettaa Jumalan voimasta, joka vaikuttaa meissä uskovissa, Hänen seurakunnassaan.

Minä rukoilen, että Herramme Jeesuksen Kristuksen Jumala, kirkkauden Isä, antaisi teille viisauden ja näkemisen hengen, niin että oppisitte tuntemaan hänet, ja että hän valaisisi teidän sisäiset silmänne näkemään, millaiseen toivoon hän on meidät kutsunut, miten äärettömän rikkaan perintöosan hän antaa meille pyhien joukossa ja miten mittaamaton on hänen voimansa, joka vaikuttaa meissä uskovissa.

Sanan mukaan Jumalan uskovissa vaikuttava voima on rinnastettu yhteen toivon ja perintöosan kanssa. Nämä kolme ovat osa uskovana olemista yhtä lailla. Samalla tavoin kuin meillä on toivo ja perintöosa, meillä on myös Hänen voimansa.

Paavali valitsee ilmaisulleen hyvin voimakkaan kielen:

Se on sama väkevä voima, jota hän osoitti herättäessään Kristuksen kuolleista ja asettaessaan hänet istumaan oikealle puolelleen taivaassa, ylemmäksi kaikkia valtoja, voimia ja mahteja, ylemmäksi kaikkia herruuksia, jotka mainitaan tässä ja tulevassakin maailmassa.

Sama voima kuin, mitä Jumala käytti suunnitelmansa toteuttamiseen Kristuksessa, vaikuttaa myös Häneen uskovassa. Eikä pelkästään yksilössä, vaan Hänen seurakunnassaan:

Seurakunta on Kristuksen ruumis ja hänen täyteytensä, hänen, joka kaiken kaikessa täyttää.

πληρωμα [plerooma] sisältää ajatuksen uskovien muodostamasta ruumiista, joka on täynnä Jumalan ja Kristuksen läsnäoloa, voimaa ja rikkautta ja joka edustaa Jumalaa.

υπερβαλλω [huperballoo], sana, joka on käännetty ´täyttää´, tarkoittaa kirjaimellisesti ´täyttää niin, että vuotaa yli´.

Julkaissut Pauliina Kuikka

pastori, valokuvaaja, sisällöntuottaja - pastor, photographer, content manager

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: