Aika väistää ja antaa olla

Joskus vain on ihmisiä ja tilanteita, joihin monetkin ihmiset pistävät energiaa – turhaan. On kysymys lähteistä, joiden vesi ei osoita paranemisen merkkejä, vaikka kuinka kuluttaisimme aikaa niihin. Silloin niiden on annettava olla – ja antaa Jumalan jatkaa hyvää työtään niiden elämässä, jotka Hänen työhönsä suostuvat.

Ystäväni Elizabeth kirjoitti:

Suosittelen, että teet kuten Jeesus, kävelet pois – et vihassa, vaan väistääksesi aiheettoman vastakkainasettelun tai agitaation.

Minkäköhän takia?

Kun ihmiset alkavat häiriköimään sitä, mikä koskee kutsumustasi, näkyäsi, unelmiasi tai sitä, kuka olet, sinun tulee ymmärtää, että vihollinen tekee työtään. Kun he tulevat luoksesi testaamaan, vähättelemään tai loukkaamaan sinua, sinun tulee ymmärtää, että tuommoinen ei ole Jumalasta. Jumala ei koskaan nöyryytä sinua alentavilla kysymyksillä. Hän ei syytä sinua, vaan ainoastaan ja vain ohjaa rakkaudessa.

Toisille ei ole annettu vastuuta sinun testaamisestasi, sen selvittämisestä, läpäisetkö heidän testinsä. Tuo on Jumalan – ja vain Hänen – tehtävänsä. Sen vuoksi sinun ei pidä sallia kateellisen ”iisebelin” (voi olla yhtä lailla niin nainen kuin mieskin) laittaa sinua määrittelemäänsä lokeroon ja kontrolloida, hallita tai manipuloida sinua. Sinun ei pidä antaa vihollisen saada sinua raiteiltaan.

Kaikkia pitää rakastaa ja kaikille antaa anteeksi. Tulee rakastaa vihamiestäkin. – Silti ei tarvitse alistua kaikkeen ja/tai kaikelle. Joskus on viisasta väistää.

Väistän, kun kohtaan ihmisen, joka on taitava kääntämään puukkoa haavassa ja/tai muuten vain lausumaan sanoja, jotka loukkaavat joko minua tai jota kuta muuta. Jotkut ihmiset vain ovat ”trouble makereista”, ihmisiä, joista koituu ongelmia, ihmisiä, jotka onnistuvat puolella lauseella nostamaan verenpaineen kattoon, mollaamaan ihmisiä ympärillään, tuntemaan heidän olonsa kurjaksi. Minun ei tarvitse jäädä tällaiseen tilanteeseen. Voin aivan hyvin katkaista puheen ja/tai väistyä muuanne. En lähde mukaan juttuun, joka on heidän huulillaan, en leikkiin, johon he veisivät minutkin.

Tämä pisteen pistäminen itseä tai toista loukkaavalle käytökselle liittyy ajatukseen eteenpäinmenosta. Vastaaninttäjien ja toisen naaman mustaajien on aika antaa olla. He kantavat teoistaan vastuun. Sinun ja minun on aika mennä eteenpäin.

Joskus vain on ihmisiä ja tilanteita, joihin monetkin ihmiset pistävät energiaa - turhaan. On kysymys lähteistä, joiden vesi ei osoita paranemisen merkkejä, vaikka kuinka kuluttaisimme aikaa niihin. Silloin niiden on annettava olla - ja antaa Jumalan jatkaa hyvää työtään niiden elämässä, jotka Hänen työhönsä suostuvat.

Julkaissut Pauliina Kuikka

pastori, valokuvaaja, sisällöntuottaja - pastor, photographer, content manager

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: