645. Kirjoitatko entisen kirjoituksen päälle?

HUOM, LUKIJANI: JOS SINULLA ON BLOGIA LUKIESSASI RIESANA ALLEVIIVATUT SANAT, JOITA KLIKKAAMALLA AVAUTUU MAINOS, TÄMÄ ON KIRJOITTAJASTA RIIPPUMATON SEIKKA. PÄÄSET HÄIRITSEVISTÄ PONNAHDUSIKKUNOISTA EROON MENEMÄLLÄ SELAIMESI ASETUKSIIN JA ESTÄMÄLLÄ POP UPS/PONNAHDUSIKKUNAT ( T. RIESAKKEISTA EROON PÄÄSSYT BLOGISTI 🙂 … )

Marsha Burnsin ajatukset uuden vuoden alkaessa tuntuvat itsestäni ajankohtaisilta:

Tämä vuosi elämässäsi on ratkaisun vuosi. Sinulla on käsissäsi kaikki tarvittava onnistuaksesi. Ainoa mikä voi estää tämän on se, että et saa itseäsi liikkeelle tai että olet itsepäinen.

Se, mikä voi estää etenemisesi, voi olla menneisyytesi; se, että et pääse/päästä siitä irti – se, että roikut kiinni menneisyydessäsi, siinä, mikä ei ole nykyisyyttäsi eikä merkittävää nykyisyytesi kannalta.

Aivan oikein! Menneisyyteni/menneisyyteni voi olla vaikea, ja siinä voi olla kipeitä asioita. Se ei kuitenkaan ole mikään syy sille, että tuijotan/tuijotat taakseni/taaksesi ja kieltäydyn/kieltäydyt liikkumaan eteenpäin sen vuoksi mitä on menneisyys!

Menneisyyden ansiosta olemme siinä, missä olemme. Osin olemme myös sitä, mitä olemme. Menneisyytemme ei tarvitse olla sama kuin tulevaisuutemme. Tulevaisuus on käsissämme nyt ja tästä eteenpäin. Jos kieltäydymme liikkumasta, emme pääse eteenpäin. Jos katsomme taaksemme, kompastumme matkalla. Jos emme anna anteeksi menneisyytemme ihmisille ja olosuhteille, ne hallitsevat elämäämme nykyisyydessämme ja tulevaisuudessamme. Jos emme jätä irti ihmisten sanomisistta (tms.), olemme niissä kiinni ja ne määrittelevät nykyisyyttämme ja sitä kautta tulevaisuuttamme.

On täysin turha yrittää kirjoittaa kirjoituksen päälle, jonka olen/olet kirjoittanut eilen ja/tai toissa vuonna. Ymmärrämme kielikuvaa vasten, että lopputulos on perin sotkuinen.

On tärkeää hellittää otteensa menneisyydestä ja mennä eteenpäin, kirjoittaa uutta ja puhdasta sivua elämässä, aloittaa alusta. Ihmisten, Jumalan ja olosuhteiden kanssa.

Julkaissut Pauliina Kuikka

pastori, valokuvaaja, sisällöntuottaja - pastor, photographer, content manager

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: