Hyvässä turvassa

Tässä ”artikkeli” myös puhuttuna:

Muutama viikko sitten jouduin vähintäänkin eriskummalliseen tilanteeseen, kun keskikokoisen kissankokoinen koiramme sai tutustua itseään moninverroin suurempaan hirvikoiraan lenkkipolulla. Koiramme on tuonkokoiselle koiralle suupala, jos iso koira provoisoituu pienen koiramme sinnikkäästä haukusta. Tajusin, että minä en yllä koiraamme nostaa riittävän ylös pois hirvikoiran ulottuvilta. Ainoa keino oli mennä kuin siili kuunaan keräksi koiramme ympärille sammalikkoon ja toivoa, että hirvikoira ei pure meitä kumpaakaan.

Suojausoperaatio päättyi onnellisesti, kun mieheni sai hirvikoiran tutkapannasta kiinni ja saimme oman koiramme taluteltua turvallisesti autoon; hirvikoira luonnollisesti menetti mielenkiintonsa ja lähti kaitenkin jatkamaan keskeytynyttä hirvijahtiaan.

Episodi palautui mieleeni, kun tänään luin seuraavan Psalmin jakeen:

Hän levittää siipensä yllesi,
ja sinä olet turvassa niiden alla.
Hänen uskollisuutensa on sinulle muuri ja kilpi. (Ps. 91: 4)

Englanninkielinen Amplified ja King James Version kääntää ”–Hänen siipiensä alla sinä luotat –”.

Turvallisuuden kokemus saa aikaan luottamuksen – myös suhteessamme Jumalaan. Ymmärrämme Hänen Sanansa varassa olevamme turvassa kaikelta uhkaavalta. Hän on suuri Jumala, joka tekee kaikkensa, jotta olemme turvassa. Siitä elämän episodit ja spontaani uhrautuvuus (vaikkapa tuossa koirakertomuksessani) on vain kalpea kuva.

Uudesta testamentista nousee esille monta kuvaa siitä, kuinka Jumala Jeesuksessa vakuuttaa rakkauttaan ja uhrautuvuuttaan. Yksi kohta on Roomalaiskirjeen 5. luvussa seuraavasti kirjoitettuna:

Jos kerran Jumalan Pojan kuolema sovitti meidät Jumalan kanssa, kun olimme hänen vihollisiaan, paljon varmemmin on Jumalan Pojan elämä pelastava meidät nyt, kun sovinto on tehty. Eikä siinä vielä kaikki. Me saamme myös riemuita Jumalastamme, kun nyt olemme vastaanottaneet Herramme Jeesuksen Kristuksen valmistaman sovituksen. (Room. 5: 10, 11)

Julkaissut Pauliina Kuikka

pastori, valokuvaaja, sisällöntuottaja - pastor, photographer, content manager

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: