Jeesus tulee, oletko valmis (osa 2) – Tervetuloa hääsaliin

Torstaina kirjoitin pienen kirjoituksen ajatuksistani viime sunnuntain tekstin äärellä. Sen aihehan oli kymmenen morsiusneitoa.

Eilen olimme mieheni kanssa häissä valokuvaamassa. Kertomukseen morsiusneidoista tuli kummasti syvyyttä, kun menin kameroineni hääjuhlapaikalle.

Voit kuunnella artikkelin täältä

Kaikkea ei saanut edes vangituksi kuviin, vaikka niin kovasti halusi tehdä niin.

Pieneksi toviksi ehdin itsekin ruuan ja kahvin ääreen. Siinä tuntemukseni pukeutuivat ajatukseen Taivaan hääjuhlista, jotka odottavat Kristuksen omia, Hänen seurakuntaansa.

Jeesuksen opetusta kuulleet ja/tai asiasta Pyhän Hengen ilmestyksen saaneet yrittivät asiaa meille kuvata. Esimerkkejä näistä kuvauksista on Jeesuksen häävertauksen lisäksi, Jeesuksen sanat siitä, että Hän viettää seuraavan kerran ehtoollista omiensa kanssa tällä aterialla, Paavalin kuvaus Kristuksen morsiamesta, jossa ei ole tahraa eikä ryppyä sekä Ilmestyskirjan Karitsan hääateriasta.

Kuvausyritys väkisinkin jää kalpeammaksi kuin todellisuus; sanat eivät riitä kuvaamaan kaikkea sitä, mitä ihminen näkee. Toinen, mikä voi kaventaa näkökulmaa, on lukijan/kuulijan ennakkoajatukset.

Itselläni on ollut vuosia hyvin askeettinen kuva uskosta. Tavallaan ymmärsin oman kokemukseni kautta sen, että usko on iloinen asia. Tuo ilo näkyi kasvoillani. Sen sijaan en osannut ymmärtää minkäänmoista ilakointia tai irrottelua. Kuva nauravasta tai juhlivasta Jeesuksesta ei jotenkin vain kulkeutunut tajuntaani.

Katsellessani onnellista hääparia – ja palattuani takaisin juhlatilaan ulkokuvausten jälkeen ja kuullessani salin täydeltä iloista puhetta ja naurua, tuli mieleeni ajatus siitä, että tuskinpa Taivaan hääjuhlatkaan ihan vakavat ovat. Ilo kuuluu juhlan luonteeseen!

Sille, jolle Kristus on tässä elämässä suuri asia, eikö tuon juhlan pitäisi olla odotettu, ei niinkään pelätty asia? Eikö Jeesus itse esittänyt toiveensa siitä, että Hän odottaa tuota juhlaa kanssamme?

Kuuntelin kamerani takana myös morsiusparin lämpimiä ja arvostavia sanoja toisilleen. Voisimmekohan tämän kautta ymmärtää sen, että Kristus puhuu rakastavia sanoja morsiamelleen – ja me voimme tehdä Hänelle samoin.

Julkaissut Pauliina Kuikka

pastori, valokuvaaja, sisällöntuottaja - pastor, photographer, content manager

One thought on “Jeesus tulee, oletko valmis (osa 2) – Tervetuloa hääsaliin

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: