Mihin me sitä uskoa tarvitsemme?

No, pelastukseen tietenkin.

Totta. Meidän tarvitsee uskoa, että Jeesus Kristus on Herra ja että pelastun on Hänessä.

Ja tarvitsemme me uskoa eteenpäinmenoon, Hänen seuraamiseensa.

Se, mihin eilen viittasin, että kummallisissa aikatauluvaihdoksissakin näyttää olevan isommat sormet pelissä, on tänään jatkunut.

Minua oikeasti hymyilyttää.

Jokin aika sitten eräs fb-ystäväni Google mapsin mukaan noin rapiat 11 000 km:n päästä laittoi viestiä, jonka sisältö oli seuraava:

”Herra laittaa sinun elämäsi kukoistamaan. Se yksinkertaisesti vain käy toteen – siitä huolimatta, että vastustus pistää parastaan.”

Sanaan sisältyi ajatus Jumalan kekseliäästä ja luovasta työstä, siitä että juuri tuo yllättää niin minut kuin ”vastustajankin”; vastustaja ei pysyisi kärryillä Jumalan teoista.

Juuri näin.

En voi kuin ihmetellä tätäkin päivää, jolloin kummalliset mutkat yhtä kummallisesti kääntyvät täsmälleen oikeiksi ajoituksiksi, jolloin oikeat tilanteet, oikeat ihmiset ja oikeat aikataulut ovat paikoillaan.

Olen tämän viikon aikana livenä kokenut sen, kuinka vastustuksen parastaan pistäminen onkin juuri tilanteiden eteenpäin menemiseksi, myös minun parhaakseni.

Evankeliumeita tarkasti lukiessamme voimme Jeesuksessa huomata juuri tämän piirteen:

Hän ei ollut yleensä moksiskaan keskeytyksistä silloin, kun Hän näki, että nuo keskeytykset olivat omiaan Isän tekojen ilmentymiselle. Sitä vastoin Hän suhtautui varsin tiukasti pimeyden aiheuttamiin keskeytyksiin, jotka olivat omiaan tuomaan hämmennystä ja tuhoa ihmisten elämään. Hän nuhteli pimeyden voimia, jotka pyrkivät ilmentymään, ja nuhteli ihmistä runnovaa sairautta. Sen sijaan kärsivälle – tai nälkäiselle tai kyselevälle – ihmiselle hänellä aina oli aikaa.

Julkaissut Pauliina Kuikka

pastori, valokuvaaja, sisällöntuottaja - pastor, photographer, content manager

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: