1200 kirjoitusta. 50 000 lukijaa. Kahdeksan vuotta. Aiheena itseäni pohdituttaneet ilmiöt

Matka on ollut värikäs ja mielenkiintoinen.

Vuoden 2018 aikana entinen on saanut antaa tilaa uudelle. Yksi prosessin osa tämäkin.

Nämä kahdeksan vuotta ja 1200 kirjoitusta ovat harjaannuttaneet kirjoittamista ja Word Press -jalustan taivuttelua yhdessä tehokkaaseen sisällöntuotantoon perehtymisen kanssa.

Meiltä saat(te) vinkkejä sisällöntuotantoon sosiaalisen median kanavissa kuin printissäkin.

Alusta pitäen tajusin, että visuaalisessa ajassamme hyvät valokuvat pysäyttävät lukija. – Osa blogini lukijoista tuli blogiin nimenomaan hyvien kuvien takia, vaikka aihepiiri muutoin oli vieras.

Minulla oli siinä mielessä hyvä tilanne, että mieheni on valokuvaaja ja sain häneltä kuvia käyttööni ilman monimutkaisia ja/tai kalliita tekijänoikeusmuodollisuuksia.

2014 aloin myös itse kuvaamaan – koska kyllästyin kysymään jatkuvasti uusia kuvia mieheltäni. 🙂

Valokuvaus vei mennessään itse asiassa meidät molemmat, mieheni ja minut. Löysimme lahjamme ja genremme: Olemme valonhallinnan ammattilaisia. Erityisosaamistamme on valokuvaus vaikeissa oloissa ts. juuri ne olot, joissa olet kamerasi kanssa pulassa: * Kuvassa on hyvin tummia kohtia ja/tai hyvin vaaleita kohtia. * Kuvasta tulee epäselvä ja tärähtänyt. * Kuva näyttää muuten vain epäluonnolliselta.

EU:n paraikaa valmistelema tekijänoikeusdirektiivi tuo omat haasteensa kuvien käyttöön netissä. Haluamme auttaa tämän haasteen kanssa: kouluttaa ottamaan laadukkaita kuvia, jotka palvelevat yritystä, yhteisöä tai seurakuntaa. ”Kuvanehostuksella” voi parantaa kuvia entisestään, kunhan pohjatyö on tehty kunnolla.