Kun käsikirjoitus muuttuu

Tämä – jo yli puolen välin – kulunut viikko on ollut aika erikoinen.

Kaikki ei ole mennyt ihan minun käsikirjoitukseni mukaan. Kertomukseen on tullut uusia vivahteita – ja käsikirjoitus on muuttunut matkan varrella. Aina aikataulutkaan eivät ole pitäneet.

Tänään sattui aika veikeä tilanne. Ajattelin, kun oli pikkuisen ylimääräistä aikaa ennen paikasta A paikkaan B siirtyessäni, että poikkean kaupassa; tiesin, että illalla en välttämättä enää kauppaan ehtisi. Yhden asiakkaan kortti ei suostunut toimimaan. Tuttu nainen huikkasi korttiprobleemiensa keskeltä: ”Pauliina, minä en tätä tehnyt.” Olen yleensä sitä tyyppiä, että pidän aikatauluista tunnollisesti kiinni: en myöhästele.

Nyt mietin noita tuttavani sanoja: ”Pauliina, minä en tätä tehnyt.” Nimittäin juuri tuon myöhästymiseni takia tapasin kuin tilauksesta erään toisen ihmisen, joka minun oli ollut tarkoitus etsiä käsiini. Nyt ei tarvinnut, koska hän käveli parkkipaikalla suoraan eteeni. – Ja vielä toiseen, kolmanteen ja neljänteenkin paikkaan ehdin – en kyllä käsikirjoitukseni ajalla – vaan sillä ajalla, että kaikki asiat tulivat hoidetuiksi – pikkuisen ekstrankin kanssa.

Sanoisinko, että koin arjessani ihmeellistä, minuutintarkkaa johdatusta – asioita, joita en olisi itse tajunnut/joita en olisi ollut osa ilman tuota omituista episodia kaupan kassalla.

Ei, ei tuttavani tahallaan korttinsa kanssa viivytellyt, eikä kortti tahallaan ryppyillyt, vaan asioilla oli oikeasti pikkuisen suurempi tarkoitus kuin kassajonossa osasin ajatella.

Tämän viikon läksyni on ollut nimenomaan se, että pitää olla valmis muuttamaan omaa käsikirjoitusta silloin, kun se on tarpeen. Tuolla muuttamisella voi olla arvaamattoman suuri merkitys – joskus itselleni, joskus toiselle, joskus olosuhteille.

Pieni huokaus pitkän ja vaiheikkaan päivän päätteeksi: Kunpa tajuaisin luottaa vaiheikkaissa ja värikkäissä tilanteissa!

Julkaissut Pauliina Kuikka

pastori, valokuvaaja, sisällöntuottaja - pastor, photographer, content manager

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: