Miten niin vasta huomenna (miksi ei tänään)?

Luin hassun yksityiskohdan sinänsä monille koulusta/pyhäkoulusta tutusta kertomuksesta Mooseksesta ja israelilaisten Egyptistä lähtöä edeltäneistä vitsauksista.

Voit kuunnella artikkelin täältä:

Yksityiskohta on kirjoitettu 2. Mooseksen kirjan lukuun 8. Siinä faarao huutaa apua ja armoa sammakkovitsauksen kourissa.

Kun Mooses kysyy määrääaikaa sille, milloin sammakoiden pitäisi olla poissa, faarao vastaa: ” — huomiseen mennessä.”

Minkä kumman takia huomenna, miksi ei tänään?

Siinäpä kysymys.

Faaraon oli mahdollista päästä sammakoista eroon HETI, ei huomenna. Minkä ihmeen takia hän antoi sammakoiden pomppia kaikkialla Egyptissä yön yli? – Kysymyshän ei ollut siitä, että oli yksi tai kaksi sammakkoa, yksi siellä, toinen täällä vaan sammakoita oli kaikkialla!

Onko niin, että joskus minulla (tai sinulla) on huomenna -mentaliteetti. Ehkä huomenna saan avun asioihini. Ehkä huomenna Jumala vastaa. Ehkä huomenna…

Entä jos aloittaisinkin tänään? – Aloittaisin pyytämään apua asioihini. Ehkä itsekin tormistautuisin tekemään itseäni kiusaaville asioille jotain. (Joskus asia on niin, että myös minun tarvitsee liikkua, eikä vain rukoilla – vrt. edellinen kirjoitukseni Tossua toisen eteen…)

Niin, entä jos Jumala olisi valmis laittamaan pyörät pyörimään elämässäni juuri nyt, kun vain älyän pyytää asioita jo tänään…

”Pyytäkää, niin teille annetaan. Etsikää, niin te löydätte. Kolkuttakaa, niin teille avataan. Sillä jokainen pyytävä saa ja jokainen etsijä löytää, ja jokaiselle, joka kolkuttaa, avataan. Ei kai kukaan teistä anna pojalleen kiveä, kun hän pyytää leipää? Tai käärmettä, kun hän pyytää kalaa? Jos kerran te pahat ihmiset osaatte antaa lapsillenne kaikenlaista hyvää, niin paljon ennemmin teidän taivaallinen Isänne antaa hyvää niille, jotka sitä häneltä pyytävät.” (Matt. 7: 7-10)

Julkaissut Pauliina Kuikka

pastori, valokuvaaja, sisällöntuottaja - pastor, photographer, content manager

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: