Unelmien ylösnousemus

Joskus Jumalan tahto on viedä noiden lukittujen vastausten yli, kohti jotain, mitä emme ole tulleet ajatelleeksi. Jumalan suunnitelma ja vastaus rukouksiimme on joskus paljon enemmän kuin olemme tajunneet pyytää. Joskus hän rohkaisee kaivamaan asiat, jotka olemme haudanneet jo menetettyinä, unelmat ja tavoitteet, joita koskaan emme uskoneet tavoittavamme – koska kaikki on tuntunut puhuvat sitä vastaan.

En ole mitään lauluihmisiä. Nuotissa pysyminen on niin ja näin, joten yleensä jätän laulupuolen muille. Viime kesänä toisen rippileirin konfirmaatioaamuna aloin hyräillä Pekka Simojoen laulua Ylitse merten. Sellainen aavistus on ollut, että Jumala johtaa johonkin, mitä en aivan täsmällisesti osaa kuvata. On ollut jännittävää seurata tuota hiljaista työtä, jota vähin erin on tapahtunut.

Ylitse merten, kohti laajaa maailmaa
Jumalan Henki meitä täällä kuljettaa.
Pitkä matkamme on, tie on tuntematon,
Mutta Jeesus itse johtaa kulkijaa.

Yhdessä koimme pienen hetken elämää.
Jumalan rakkaus sydämiä lämmittää.
Hetki haihtuva on, mutta muuttumaton.
Jeesus Kristus aina vierellemme jää.

Kun suru kohtaa, kipu tarttuu sydämeen,
Rukous kantaa meitä uuteen huomiseen.
Tulkoon taistelu, työ, tulkoon murhe ja yö
Jumalamme nostaa jälleen uupuneen.

Kun aika koittaa, kaikki murhe hälvenee.
Kun aika koittaa, Herran kansa riemuitsee.
Jälkeen kaipauksen, jälkeen taistelujen
Uusi aamu ylitsemme valkenee.

Meidän ”meremme” ei välttämättä tarkoita matkaa ulkomaille – vaikka toki sitäkin se voi olla. ”Meri” voi olla myös ne asiat, joiden yli emme ole olleet ajatelleet pääsevämme. Joko ne ovat muiden asettamia – tai sitten meidän asettamiamme. Ikään kuin tulevaisuutemme olisi valmiiksi lukittu vastaus, jossa on tietty vaihtoehto, jonka muut tai me itse olemme sanelleet.

Joskus Jumalan tahto on viedä noiden lukittujen vastausten yli, kohti jotain, mitä emme ole tulleet ajatelleeksi. Jumalan suunnitelma ja vastaus rukouksiimme on joskus paljon enemmän kuin olemme tajunneet pyytää. Joskus hän rohkaisee kaivamaan asiat, jotka olemme haudanneet jo menetettyinä, unelmat ja tavoitteet, joita koskaan emme uskoneet tavoittavamme – koska kaikki on tuntunut puhuvat sitä vastaan.

Jos mietimme useitakin Raamatun kertomuksia, kohtaamme tämän mahdottomuuden näkökulman – myös silloin/vaikka Jumala on jollekin luvannut tiettyjä asioita. Ajatellaan vaikka Jumalan Aabrahamille antamaa lupausta tulemisesta suuren kansan isäksi tai Joosefin näkemää unta, jossa toiset lyhteet kumarsivat hänen lyhdettään. Sekä Aabrahamin että Joosefin elämässä oli pitkä aika, jolloin olosuhteet puhuivat noiden asioiden toteutumista vastaan. Samaan tapaan Daavidilla oli aika, jolloin näytti mahdottomalta, että hänen kuninkaaksi voitelunsa tulisi olemaan totta. sekä Joosefin että Daavidin elämä oli tuossa välissä muutamaan kertaan uhattuna.

Nämä kertomukseet opettavat: Se asia, mikä on Jumalasta, toteutuu, vaikka olosuhteet olisivat minkämoiset tahansa. Joskus ne toteutuvat jopa silloin, kun itse monimutkaistamme asioita yrittäessämme itse toteuttaa noita lupauksia. Aabraham ja Joosef olivat molemmat tavallaan yli-innokkaita lupausten suhteen ja yrittivät tehdä asioita heidän tavallaan. Yleensä näistä tilanteista on harmia jälkikäteenkin – mutta se ei välttämättä estä lupauksen lopullista toteutumista.

Kirjaimellisesti istun ja ihmettelen tiettyjen elämäni asioiden, unelmien ja tavoitteiden äärellä. Ne ovat uudestaan käsissäni. Kiitän ja iloitsen siitä, että ylösnoussut Herramme voi kutsua myös ”kuolleita” unelmia ja tavoitteita elämään. Hän voi tehdä sen myös sinun kohdallasi, joten älä ihmeessä luovu toivostasi!

Tee telttasi sija suureksi,
levitä säästelemättä kangasta asumustesi katoksi!
Pidennä köydet,
iske lujaan vaarnat! (Jes. 54: 1,2)

Saamme pihtailematta levittää alueemme juuri siihen laajuuteen kuin Herramme on halunnut, lujittaa sen, minkä Hänen edessään olemme oikeaksi kokeneet. On lupa täyttää se tila, jonka Hän on meille antanut ja suunnitellut.

Julkaissut Pauliina Kuikka

pastori, valokuvaaja, sisällöntuottaja - pastor, photographer, content manager

2 vastausta artikkeliin “Unelmien ylösnousemus

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: