Rutinällä eteenpäin

Elämä ei ole aina helppoa, kivaa tai hauskaa niin Jumalan lapsia ja perillisiä kuin olemmekin Häneen uskovina – ja siitä, kuinka Herra seisoo vuoriemme juurella meidän kanssamme neuvoen, mitä vuorien kanssa pitäisi tehdä. Joskus vuoret väistyvät rukoillen. Joskus ne pitää kiertää – joskus kiivetä niiden yli.

Joskus kaikista vuorista huolimatta eteenpäinmeno on taattu. Kiitos Herran! Joskus asiat ikään kuin murtautuvat läpi, elämäämme ja tietoisuuteemme.

Vaikka kirjoitan kriittisesti karismaattisista ylilyönneistä, Pyhän Hengen työ armolahjoineen on osa elämääni – vieläpä niin, että juuri tuota kautta tullut johdatus on ollut äärimmäisen tärkeää elämäni tiukimmissa mutkissa. Tämä johdatus on useimmiten tullut Sanan kautta, joskus jonkun ihmisen kautta, joskus esimerkiksi (niin kuin eilen mainitsin) fiiliksenomaisen asian kautta – ja joskus esimerkiksi unen tai näyn kautta.

Seuraava tapaus kertoo yhdestä elämäni mutkasta:

Olin kauan rukoillut asioiden järjestymistä omassa elämässäni. Erikoista tilanteessa oli, että monet ihmiset, joiden puolesta olin rukoillut, olivat saaneet vastauksen. Sen sijaan omalla kohdallani juuri nuo, missä toiset saivat vastauksen, tuottivat kipua ja herättivät kysymyksiä: Missä kummassa sinä, Jumala, olet minun asioissani? Miksi vastaat kysymyksiini ja rukouksiini muiden kohdalla – miksi et omalla kohdallani?

Tulihan se aika, jolloin Jumala vastasi. Oikeastaan vasta pitkään tuon vastaamisen jälkeen tajusin ainakin yhden näkökulman siihen, MIKSI Jumala vastasi elämääni viiveellä. Jotkut asiat vaativat aikaa ts. jotkut asiat eivät valmistu hetkessä!

Kun tuo vastaus oli lähellä – ja lenkkipolullani kyselin taas kerran Jumalalta vastausta – näin näyn (ehkä sisäinen mielikuva voisi antaa asiasta vähemmän dramaattisen kuvan…), jossa mannerlaatat liikkuivat rytinällä.

Kiitin Herraa etukäteen siitä, mitä Hän tulisi tekemään. Rytinäähän se oli. Suurten palasten voimakasta siirtymistä lyhyessä ajassa. Se, mikä oli näyttänyt mahdottomalta, olikin mahdollista – vieläkin voimallisemmin ja rajummin kuin olin tajunnut edes kuvitella.

Joskus menovauhti yllättää.

Ihan vastottain pojalleni oli annettu auto ”koeajoon” tyyliin: Käyhän koettamassa tuota. En autoista kovin paljon ymmärrä, mutta jotenkin näin poikani tarinan kertoi: ”Ajattelin, että se on ihan tavallinen auto. Se oli automaatti – ja kun lähdin siitä risteyksestä kuului ´wuuuuuuum, wuuuuuum, WUUUUUM…!” Nopeus oli noussut ja noussut… Mittari oli heilahtanut moottoritienopeuteen todella nopeasti. Kun poika oli palauttanut ”koeajettavan” auton, auton hänelle antanut oli kertonut, että normaaliin verrattuna autossa oli tehoja liki kaksi kertaa enemmän…

Tämä nosti mieleeni aamuisen viestin, jonka luin: ”Jumala voi lähettää sinut lentoon siihen suuntaan, minne Hän on sinut tarkoittanut. Sinä et enää laahusta, et edes kävele, vaan sinä juokset – tai lennät. — Mikä ikinä on ollut hidastuksesi, mikä on pysäyttänyt tai hidastanut sinua tai keskeyttänyt lupaavan asian elämässäsi, on takana päin. Voit viikoissa saavuttaa sen. mikä on vienyt kuukausia, jopa vuosia.”

Tuo kuvaa hyvin tuota muutamia rivejä aiemmin kuvaamaani. Hetkessä tapahtui se, mitä en oikein enää osannut uskoa tapahtuvaksi.

Olkoon tämä rohkaisu sinullekin, joka kamppailet samanmoisten kysymysten kanssa kuin minä taannoin. Rukouksesi tuntuvat viipyvän, toimivan jonkun toisen kohdalla. Kyllä ne toimivat sinunkin kohdallasi. Muista, että suuria asioita valmistellaan kauemmin ennen kuin ne ”materialisoituvat”.

Julkaissut Pauliina Kuikka

pastori, valokuvaaja, sisällöntuottaja - pastor, photographer, content manager

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: