Pallokalapastoreista ja kulisseista

Hassua. Luin aivan peräkkäin kaksi eri artikkelia, joiden ideat yhdistyvät tässä kirjoituksessani.

Ensimmäinen artikkeleista on otsikoitu: Suuren suuri, myrkyllinen ja puolustuskannalla – Tämä voi toimia kalojen maailmassa. Sen sijaan palvelutehtävälle tällainen on tuhoisaa.

Artikkelin kirjoittaja vertaa tätä hengellisten johtajien lajia pallokaloihin, jotka uhattuina täyttävät itsensä vedellä tai ilmalla, jotta näyttäisivät suuremmilta (ja pelottavammilta). Lisäksi niistä useat ovat myrkyllisiä – ja kaiken kukkuraksi piikikkäitäkin. Joillekin pallokaloille itselleenkin puolustautumismekanismi on vaaraksi. Jos ne eivät osaa tyhjentää itseään ilmasta ja veden paine painaa niitä lyttyyn, ne voivat kuolla.

Paavali kirjoittaa Korinttin seurakunnalle tiedon paisuttavasta/ylpistävästä vaikutuksesta. Rakkauden hän mainitsee rakentavana elementtinä. Artikkeli kirjoittaja jatkaa:

”Tieto ei kuitenkaan ole ainoa asia, joka saa meidät käyttäytymään pallokalan tavoin. Me röyhistämme rintaamme kirkkomme/seurakuntamma koolla, kastettujen/seurakuntaan liittyneiden määrällä, ryhmämme terveydellä, sillä palvelutyön mallilla,jonka olemme valinneet, jne. jne. Liian moni meistä käyttäytyy kuin pallokalat kuunaan – erityisesti, jos toinen hengellinen johtaja (miksei toisen seurakunnan jäsenkin, suom. huom.) tulee lähelle.”

About churchleaders.com

Halu näyttää on meitä niin lähellä. Ei vain lähellä johtajia, vaan eri seurakuntiin tms. kuuluvia yleensä.

”Me emme ole sen tiedon tarpeessa, että sinä olet superkristitty, jolla on salainen sisäänkäynti Jumalan luo, kullanhohtoinen tahdonvoima ja unelmakoti. Jaa myös taistelusi, älä pelkästään voittojasi.”

Kirjoittaja lainaa myös John Maxwellia, joka on muun muassa liikkeenjohdon opettaja, joka korostaa myönteisen asenteen voimaa – kuten huomaamme rehellisyyden rajaan asti. Hän nimittäin toteaa:

”Menestys häikäisee ihmiset, tappioilla on heidän kannaltaan painoarvoa.”

Toisin sanoen (ja rehellisyyden nimissä), kun kerromme voitosta, meidän kannattaa saman tien kertoa siitä taistelusta, jossa voitto on saatu. Muutoin annamme sokerikuorrutetun kuvan uskosta, jota ei oikeasti ole olemassakaan.

Toinen neuvo, minkä artikkelin kirjoittaja antaa on huomion kiinnittäminen itsensä sijasta toisiin nimenomaan siinä mielessä, että suosittelee muita kuin itseä tyyliin:
– Hei, luin hyvän kirjan…
– Sinun kannattaisi tutustua henkilöön nimeltä, …


Jatkan huomenna toisen artikkelin pureskelua – nimenomaan noita kulisseja koskevana pohdiskeluna

Julkaissut Pauliina Kuikka

pastori, valokuvaaja, sisällöntuottaja - pastor, photographer, content manager

One thought on “Pallokalapastoreista ja kulisseista

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: