Kuulostaako tutulta? Seuraava lainaus on Mercy Outreach Empowerment – nimisen yhteisön fb-päivityksestä.

Sen jälkeen, kun jokainen ovi on sulkeutunut edessäsi, kun kaikki todennäköisyydet näyttävät olevan sinua vastaan, kun vihollinen kertoo sinulle, ettet voi ja kun vastustajasi nauravat sinulle vasten kasvoja, kun olet kaiken tehtyäsi tilanteessa, jossa näyttää kuin olisit tullut tiesi ja voimavarojesi päähän, silloin Jeesus kävelee vetten päällä, kohtaa todennäköisyyden, avaa oven sinne, missä sitä ei ole ollut, kääntää todennäköisyydet sinun puolellesi, sulkee vastustajiesi suut, antaa sinun jatkaa, näyttävällä tavalla avaa sinulle uuden polun, luo sinua varten uuden suunnan. Ole hyvä ja muista, että Jumala ei ole unohtanut sinua!

Minua on viime aikoina puhutellut ajatus siitä ovien sulkeutumisen siunauksesta. On mahdotonta kulkea kahdesta ovesta yhtä aikaa. Toisen oven onkin tarpeen sulkeutua, jotta kykenee astumaan uudesta ovesta sisään. On pakko jättää jotain taakse, jotta voi edetä.

Viime kesänä minua puhutteli Elian kokemus Jumalan huolenpidosta. Tapauksesta kertoo 1. Kuningasten kirjan luku 17.

Jumala johdatti Elian kuivuutta ”pakoon” Keritin purolle, Jumalan täyshoitoon. Purosta hän sai vettä, Jumalan lähettämiltä korpeilta lihaa.

”Jonkin ajan kuluttua puro kuitenkin kuivui, koska koko maassa ei ollut satanut. Elialle tuli silloin tämä Herran sana: ”Lähde Sidonin alueen Sarpatiin ja asetu sinne. Minä olen käskenyt erästä leskivaimoa pitämään sinusta siellä huolta.” (1. Kun. 17: 7-9)

Elian tilanteessa varmasti pelästyisi itse kukin meistä pahanpäiväisesti. Kun puro näyttää kuivumisen merkkejä, todennäköinen reaktio on paniikki ja kysymys: ”Jumala, MIKSI johdatit minut tällaiseen pulaan?”

Olen viime aikoina kirjoittanut siitä, että Jumala antaa elämäämme erilaisia ratkaisuja. Hän ei vastaa tai toimi elämässämme jonkin sapluunan ja direktiivin mukaan. Tämä on mielestäni osoitus Hänen suuruudestaan!

Kun puro kuivuu, eikä siihen rukouksistamme huolimatta ilmaannu vettä, on se melkoisen varma merkki siitä, että on aika siirtyä eteenpäin, jonnekin, jonne Jumala johdattaa.