Tärkein on edessä päin

Olen keskustellut viime aikoina useiden nk. uskovien kanssa. Yhteinen ajatus on ollut, että monet meistä olemme käyneet läpi tai käymme parhaillaan henkisesti, hengellisesti – ehkä myös taloudellisesti tiukkoja aikoja.

Yksi tällainen keskustelu palautti mieleeni ajatuksen, joka mielessäni oli pari viikkoa sitten, mutta en juuri tuolloin tullut aiheesta kirjoittaneeksi. Siksi jaan palasen vastauksestani tälle uupuneelle – rohkaisuksi meille kaikille.

Muistuttelen vielä eilisestä kirjoituksestani, jossa mainitsin siitä, kuinka

Silloin, kun – syystä tai toisesta – olemme elämässämme “pulassa”, on hyvä muistaa, että Jumala on luova Jumala. Hän vastaa hätäämme – tavalla ja toisella, ei aina samalla tavoin.

Luottamuskoulussa on hyvä olla avoin sille, mikä on Jumalan tapa juuri tuohon hetkeen.

Koskaan (ainakaan minun kokemuksen mukaan) koettelemus ei jatku määrättömiin, vaan siihen on ratkaisu.

… Ja Jumalan Sanasta aukeavat lupaukset voivat olla juuri niitä rukouksen avaimia näihin hetkiin, joita saa/pitää rukoilla ja niihin vedota kiittäen, että Jumala on Sanansa takana.

Erityisesti tämä:

Hän vastaa hätäämme – tavalla ja toisella, ei aina samalla tavoin.

Ajattelepa vaikka Vanhan testamentin profeetoista Eliaa tai Elisaa, – tai Uudessa testamentissa Jeesusta kohtaamassa ihmisiä ja heidän hätäänsä. Heidän tapansa toimia oli kaikkea muuta kuin starndardoitu, tarkasti määritelty, pitkin poikin mitattu.

Itseäni on puhutellut kovasti Jumalan ”kaarnetapa” – Ihmiset, joilla ei ole kyselystäni tai hädästäni harmainta haisua, sanovat oikeat sanat – tai kuten eilisessä kertomuksessani – pudottavat syliini kasan juureksia – tai se, että ”löytää” itsensä täsmälleen oikeasta paikasta oikeaan aikaan.

Tässä poiminta vastauksestani tälle hätäänsä purkaneelle:

”Herra voi lähettää ihmiset kysymään: ”Kuinka sinä voit?”, rukoilemaan tai antamaan Sanan Hänen sydämeltään. Herra on rajoittamaton. Hän voi lähettää jonkun rohkaisemaan sinua, jonkun joka on todella kaukana (eikä näin voi tietää asioitasi). Näin Hän tekee vain sanoakseen: ”Poikani/Tyttäreni, katso, minä hallitsen näitä elämäsi asioita.”

Tämä juuri muistutti minua parin viikon takaisista ajatuksistani Elian tarinan äärellä:

”Olet rohkaisuut monia. Nyt on aika, jolloin sinua rohkaistaan. – Näet, että sinun kanssasi on enemmän kuin sinua ympäröivät ”vihollisen joukot”. Sisaria ja veljiä – mutta myös Jumalan sotajoukot. – Ikään kuin Herra sanoisi: Tärkein on vielä edessäpäin.”

Muistamme Elian tarinan, sen kuinka hän hengellisesti ja henkisesti uupuneena lähti pakomatkalle juuri suuren hengellisen voiton jälkeen. Vaikka hän oli nähnyt Jumalan voiman esiinmurtautumisen, hän lähti pakoon todellisen hengellisen tappion kärsinyttä (Iisebeliä ja hänen profeettojaan).

Kun luemme uupuneesta Eliasta, huomaamme, Herran pitävän hänestä erityistä huolta, hoitavan uupunutta palvelijaansa kirjaimellisesti tuoden tarjottimelle ruuan ja juoman. Tämän jälkeen kohtaamme Elian vain muutamassa tehdävässä.

Vuosia ajattelin, että Elia näytti menettäneen parhaan teränsä. Jäljellä oli vain jäähdyttelyä ennen tulisia vaunuja. Vasta tämän vuoden puolella tajusin syvästi sen, että Elia teki kolme tärkeintä mahdollista asiaa sitä silmällä pitäen, että Iisebel ja Baalin profeetat ja heidän edustamansa pimeys tuli siltä erää lakaistuksi pois Israelista. Elia voiteli tehtävään avainhenkilöt. Se, mitä Elia teki, ei ollutkaan vähän, vaan PALJON!

Herra on se, joka

Päästää kuoleman otteesta ja seppelöi armolla ja rakkaudella,

Hän on se, joka

Ravitsee hyvyydellään ja
me elvymme nuoreksi kuin kotka.

Vrt. Ps. 103: 5,6

Julkaissut Pauliina Kuikka

pastori, valokuvaaja, sisällöntuottaja - pastor, photographer, content manager

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: