Kestävän siunauksen salaisuus

Artikkeliin liittämäni kuva muistutti minua Jesajan kirjasta löytyvästä lupauksesta runsaasti kastellusta puutarhasta. Lupaus näyttää kohdan valossa ehdolliselta. Lupaus ei ole automaatio eikä tapahtu ”noin vain”.

Olen aiemmin kirjoittanut aiheesta kirjoituksessani Hedelmä ratkaisee 

Jesajaa puuttumaan Jumalan etsimiseen, jossa – ulkonaisesta oikeellisuudesta huolimatta – oli jotain perimmäistä pielessä: se ei toteuttanut Jumalan paastolle ja rukoukselle tarkoittamaa tehtävää.

Paaston ja rukouksen perimmäinen tarkoitus oli saada elämä linjaan Jumalan ja Hänen Sanansa kanssa. Koska perimmäinen tehtävä ei toteutunut, ei kansa saanut käsiinsä paaston ja rukouksen hedelmää. Päinvastoin paasto ja rukous edistivät pikemminkin eripuraa, lisäsi taakkaa, tuki itsekkäitä pyrkimyksiä, jne.

Jesajan saamaan sanomaan liittyy syvä lupaus: Heti, kun asiat tulevat Jumalan tarkoittamaan ”järjestykseen”, Herran kestävä siunaus alkaa tulla paastoajan ja rukoilijan elämään.

”Silloin sinun valkeutesi puhkeaa esiin niinkuin aamurusko, ja haavasi kasvavat nopeasti umpeen; sinun vanhurskautesi käy sinun edelläsi, ja Jumalan kunnia seuraa suojanasi.
Silloin sinä rukoilet, ja Herra vastaa, sinä huudat, ja hän sanoo: ”Katso, tässä minä olen”. — Ja Herra johdattaa sinua alati ja ravitsee sinun sielusi kuivissa erämaissa; hän vahvistaa sinun luusi, ja sinä olet oleva niinkuin runsaasti kasteltu puutarha, niinkuin lähde, josta vesi ei koskaan puutu.
Sinun jälkeläisesi rakentavat jälleen ikivanhat rauniot, sinä kohotat perusmuurit, muinaisten polvien laskemat; ja sinun nimesi on oleva: ”halkeamain umpeenmuuraaja” ja ”teitten korjaaja maan asuttamiseksi.”

Seuraava on Jumalan ”järjestys”, johon Hän haluaa asiat saada:

  • avaat vääryyden siteet, irroitat ikeen nuorat, päästät sorretut vapaiksi, särjet kaikki ikeet
  • taitat leipäsi isoavalle, viet kurjat kulkijat huoneeseesi, kun näet alastoman, vaatetat hänet etkä kätkeydy siltä, joka on omaa lihaasi
  • poistat keskuudestasi ikeen, sormella-osoittelun ja vääryyden puhumisen

Lupaukset jäävät elämässämme puolitiehen, jos emme suostu eheytymisen, hyvinvoinnin ja/tai herätyksen edellytyksiin.

Esimerkiksi jos väitämme toisin kuin asiat ovat (valehtelemme, puhumme vääryyttä) – Tai jos ummistamme silmämme sairailta mekanismeilta, jotka toimivat yhteisössä (olkoon sitten työyhteisö tai uskonyhteistö, tms.)., miten kummassa luulemme, että voimme olla eheitä suhteessa Jumalaan, itseemme tai lähimmäisiimme? Miten luulemme, että Jumala antaa käsiimme herätyksen?

Julkaissut Pauliina Kuikka

pastori, valokuvaaja, sisällöntuottaja - pastor, photographer, content manager

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: