Epämääräinen roskaoloko normi?

Luin sairaalloisen oloise blogikirjoituksen How to beat People up without even touching them . Kirjoituksen ohessa oli yhtä puhutteleva kuva. Siinä kirkkovieras toteaa vierustoverilleen:

”– Saarnaaja saa minut tuntemaan itseni roskaksi. Koska olen kirkossa ja hän lainaa Raamattua, sen täytyy olla ok.”

Olen törmännyt samaan ilmiöön meidän suloisessa suomalaisessa hengellisyydessä.

Kirjoitin taannoin artikkelin Uudistuksen asiayhteys 

”Olen — törmännyt tuomion profetioihin ja julistukseen, jotka kohdennetaan ihmisiin, jotka uskovat Kristukseen – ja jos yhtään Raamattuani oikein ymmärrän – heidän kaiken järjen mukaan pitäisi myös olla näin ollen uusia luomuksia, uudestisyntyneitä, uskovia, kristittyjä (millä nimellä me omasta viitekehyksestä käsin heitä kutsummekaan). Usein tuo tuomion profetia ja julistus on vielä niin epämääräistä, että siinä oikeastaan osoitetaan, että kääntyä pitäisi ja parannus pitäisi tehdä, mutta ei kerrota täsmälleen, miten ja mistä. Jää epämääräinen olo.

Silloin jos/kun Sana ja Pyhä Henki osoittaa parannuksen tarpeen, se on aina kohdistunut johonkin “aiheelliseen”. Se ei koskaan ole epämääräinen viittaus johonkin.

Toinen muoto tästä julistuksesta ja tuomiosta on julistus, jonka mukaan tuomio tulee kohtaamaan paikkakuntaa tai kansaa sen syntien tähden. OK. Ymmärrän. Tavallaan uskonkin. Tämä tuomio/seuraus voi välillisesti koskea myös uskovia/Kristuksen omia. Sen sijaan tämä tuomio ei sinällään kohdistu suoraan uskovaan/Kristuksen omaan, jos/kun/koska hän on kääntynyt, tehnyt parannuksen ja saanut anteeksi.

On äärettömän tärkeää, että käsittelemme paitsi lupauksia, myös “tuomiota” oikeassa asiayhteydessään.”

Jos puhumme tuomiosta ja poispoikkeamisesta, meidän tulee kertoa, mitä on synti. Koskaan julistus ei saa jäädä tuohon – ”roskaoloon”. Aina kun Sana/Pyhä Henki osoittaa poispoikkeamisen/synnin, se/Hän osoittaa samalla ristiinnaulittua Kristusta ja anteeksiantoa/sovitusta Hänen haavoissaan. Koskaan poispoikkeamisen/synnin osoittaminen ei jätä ihmistä ”roskaoloon”.

Tosin jostain syystä ihmisellä voi olla vaikeuksia uskoa poispoikkeamistaan/syntiään anteeksi. Se on kuitenkin eri asia kuin saarnaajan suomiva saarna ja se aiheuttama roskaolo. Myös tästä ihmisen sisältäkumpuavasta vaikeudesta uskaltaa uskoa anteeksiantamus omalle kohdalle, Herra ja Hänen Sanansa ja Henkensä haluaa ohjata eteenpäin.

Epämääräinen roskaolo ei ole kristityn normiolotila. Evankeliumeita lukiessasi huomaat Jeesuksen ohjanneen ihmisen aina pois tuosta "roskaolosta" anteeksiantoon ja sen mukana tuomaan vapauteen.

Julkaissut Pauliina Kuikka

pastori, valokuvaaja, sisällöntuottaja - pastor, photographer, content manager

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: