Ei niin turhantärkeä

Äskettäin eräs ystäväni totesi näin: ”Elämme sellaista aikaa, että meillä ei pitäisi olla aikaa keskinäiselle nahistelulle.” Ystäväni oli oikeassa.

Minua ei lakkaa hämmästyttämästä se, kuinka me nk. kristityt/uskovat käytämme aikamme. Nahistelemme mitättömistä, toisarvoisista asioista. Pianon tai puhujan paikka saattaa aiheuttaa myrskyn seurakunnassa. Luokittelemme toisiamme oikea- ja vääräoppisiin kirkon/seurakunnan kyltin mukaan. Hirveä kriisi saattaa syntyä siitä, jos joku tekee jotain totutusta poikkeavalla tavalla. Välillä olemme kekseliäitä laatimaan direktiivejä toisille, jotta saamme heistä mieleisiämme. Usein nämä direktiivit ovat yhtä toisarvoisia kuin taannoinen kurkun käyryyden määrittely EU:n puolesta. Se kun ei kurkun makuun tai muuhunkaan käyttöön kovin paljon vaikuta. Meidän ”hengellisillä” direktiiveillä ei useinkaan ole tekemistä Raamatun ”hengen” kanssa.

Kuten ystäväni totesi: ”Meidän pitäisi tavoittaa ihmisiä Kristukselle.”

Totta. Siinä on ydintehtävämme. Tehtävässä tarvitaan jokaista. Keskinäinen taistelu toisarvoisten asioiden takia, oman aseman pönkittäminen ja toisten suohon laulaminen ei tosiaankaan tue tätä tehtävää, vaan heikentää kokonaisuutta.

Jumalalle olemme tärkeitä. Tämä ei kuitenkaan saa merkitä sitä, että olemme turhantärkeitä ja/tai luulemme itsestämme enempää kuin mitä olemme.

Kyky nauraa – myös itselle – on hyvä merkki.

Täydellinen rakkaus karkoittaa niin pelon kuin turhantärkeydenkin – ja sen, että ottaa itsensä turhan vakavasti. Kun tietää, että on täydellisesti rakastettu, ei tarvitse yrittää kontrolloida elämää ympärillään tai ottaa turhan vakavasti sitä, jos asiat eivät mene niin kuin itse on ajatellut. Täydellisen rakkauden tunteminen vapauttaa myös herkkähipiäisyydestä esimerkiksi itseen kohdistuvan kritiikin suhteen. Voin/voit levätä Kristuksessa myös, kun epäreilut arviointistandardit satuttavat – ja jopa silloin, kun arvostelu osuu oikeaan. Täydellisessä rakkaudessa on myös täydellinen armo, anteeksiantamus, vapautus ja uusi alku.

Niin, eikä meidän tarvitse enää yrittää olevamme ”jotain” (suurta, tärkeää, tms.), koska tiedämme, keitä olemme Kristuksessa.

Samalla vapaudumme oikeanmoiseen huolettomuuteen: Koska olemme (ja tiedämme olevamme) Kristuksessa Taivaallisen Isän rakastamia, voimme olla levossa ja huoletta – tilanteessa kuin tilanteessa.

Jeesus vakuutti seuraajilleen, että Hänen huolenpitonsa on täydellinen. Hänen varjeluksensa kattaa elämämme pienet ja suuret asiat. Voimme kaikessa nojautua Häneen, Hänen huolenpitoonsa ja johdatukseensa. Tiedämme Hänen johdattavan meitä joka päivä ja täyttävän kaikki tarpeemme, kun pidämme Hänet ja Hänen valtakuntansa ensimmäisenä.

Julkaissut Pauliina Kuikka

pastori, valokuvaaja, sisällöntuottaja - pastor, photographer, content manager

One thought on “Ei niin turhantärkeä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: