286. Hyvällä tavalla elämää ja voimaa!

Kirjoitukseni on jatkoa edelliselle.

Välillä on tullut luettua vanhoja kirjoituksia – ihan mielenkiinnon vuoksi. Huomaan, että kovin paljon ajattelussani ei ole muuttunut tässä blogittamisen varrella. Oikeastaan niin, että uusia sävyjä on mukaan tullut.

https://pauliinakuikka.wordpress.com/2012/09/15/somesta-poimittua/

Siinä viittasin voimakkaan esirukoilijan Tieasha Simsin sanaan siitä, kuinka Herra tarttuu niin laumansa kuin laumaa paimentavien elämään.

Jumalalle ei tosiaankaan ole yhdentekevää se, kuinka Hänen (!) lampaitaan kohdellaan ja mitä paimenet tekevät laumalle – tai lampaat toisilleen. Muistin verestykseksi voi lukea Hesekielin kirjan 34. luvun.

Sisimmässäni on ollut vuoden vaihtuessa ajatus siitä, että jotenkin (mikä se tapa ikinä onkaan) Herra tekee jotain tässä kentässä.

Tuo jokin voi kuulostaa epämääräiseltä ja uhkaavalta. Uhkaavaa se ei ole – jos nimittäin kykenemme taipumaan Hänen työhönsä. Silloin Jumalan työ voi jotain särkeäkin, jos jääräpäisesti pysyttäydymme linnakkeissamme. Sen sijaan jos taivumme, saamme syödä maan hyvyyttä. Niin, loppu pelissä, minkä tuo Jumalan ilmestyminen vie tai jopa polttaa pois elämäämme tullessaan, on arvotonta ja hyödytöntä Hänen työssään. Miksi me niin voimakkaasti roikkuisimme sellaisessa hyödyttömässä kiinni? – No, siitä yksinkertaisesta syystä, että siitä hyödyttömästä on tullut jotenkin meille niin rakasta ja tärkeää, että emme halua siitä luopua!

En ole ainut, joka on puhunut tai kirjoittanut tuosta erosta, joka tulee näkymään aidon ja epäaidon välillä. Löysin muun muassa Seppo Välimäen kirjoituksen vuodelta 2000 aiheesta: Tuo kirjoitus kuvaa täysin sitä, mitä omassa sisimmässäni on liikkunut:

”Jeesus voitelee Häntä rakastavat ja palvovat sielut suurella voimalla ja rakkaudella. — Työnäyt ja työntekijät, jotka luottavan vanhaan osaamiseen, sammuvat voiman puutteessa. Pyhän Hengen arvovalta tulee niin suureksi, ettei kukaan uskalla enää jäljitellä tai esittää mitään. Voitelu joko on olemassa tai sitä ei ole. Ellei voitelua ole, työ loppuu. Mutta ne, jotka ovat vastaanottaneet Pyhän Hengen voiman kulkevat eteenpäin lisääntyvässä voimassa ja kirkkaudessa.

Tämä aika on Jeesukselle antautuneiden sydänten aika. Jumalan rakkaus tulee ilmestymään suurella voimalla niiden elämässä, jotka puhdistavat itsensä hääjuhlaa varten. Jeesuksen ja Hänen morsiamensa rakkausliitto tulee ihmeellisellä tavalla näkyviin ja ilmi kaikkien ihmisten katseltavaksi. Samaan aikaan Jumala sallii pimeyden voimien tulla ilmi niin, että valkeus erottautuu pimeydestä kokonaan. Hedelmättömät puut kaatuvat, mutta hedelmälliset puut saavat uuden kastelun ja voiman.

Sinun tulee ottaa vastaan Pyhän Hengen voima ja tuli, sillä Jumala on sytyttämässä tämän kansan. Kun Jumalan voima tulee sinuun, sinut on valittu, kutsuttu ja asetettu sytyttämään Jumalan tulta ympäristössäsi. Valmista sydämesi, jätä taakse pettymykset, turhautumat ja masennukset. Nyt on ilon aika ja pelastuksen päivä. Jumalan voima pyyhkii sinusta pois synnin, epäuskon, tappion ja masennuksen. Uskon voima valtaa sinut ja sinä nouset Jumalan voimassa. Jeesus ilmestyy ja parantaa kaikki sinun sairautesi, nostaa sinut ahtaasta paikasta avaralle juhlakentälle.

Tämä on Jeesuksen ja Hänen rakastettunsa juhlahetki. Jeesus ei enää salli morsiamensa olla alas painettuna, orjuutettuna ja häväistynä. Hän puuttuu omalla voimallaan tilanteeseen ja kirkastaa morsiamensa. Jeesus tulee osoittamaan rakkautensa morsiantaan kohtaan ihmeellisellä tavalla. Hän tulee tekemään suuria ihmeitä ja voimallisia tekoja, joita kukaan ei vielä ole nähnyt tai aavistanut. On tullut herätyksen aika Suomessa.”

Jokainen sana, joka kerrotaan nk. ”profetiana” on arvioitava. Ja viimeinen arvioija on tietenkin tuon sanan toteutuminen: toteutuuko se vai ei.

JOs oikein ymmärrän, nyt ei ole kysymys siitä, missä asemassa olemme tai mikä on yhteisömme nimi tai ”virkarakenne” – yhtä lailla Jumalan kutsu koskee niin ”pappia kuin lukkariakin”. Jumala virvoittaa niin työhönsä väsyneen papin kuin opettajankin. Eikä hän tosiaankaan tee tuota työtä saattaakseen meidät jotenkin outoon valoon tai omituisten otusten kirjoihin, vielä vähemmän tuhotakseen meidät meidän harha-askeltemme takia… Ei vaan Hän tekee sen sen takia, että Hän rakastaa meitä – ihan oikeasti. Hän haluaa parastamme. Ja Hän haluaa kauttamme meidän ympäristömme parasta.

Jumalan rakkaus pistää meidät positiivisella tavalla liikkeelle – Hänen johdatuksessaan.

Uskon, että Hän ei tee asioita ihmeellisesti tai kummallisesti jonkin asian ”uutisarvon” takia – vaan Hän tekee niin sen takia, että ihmisille väännetään rautalangasta mallia siitä, kuka Jeesus on!

Olen itse kertonut siitä, kuinka melkein tasan neljä vuotta sitten, Jumala väänsi rautalangasta mallia siitä, kuka Hän on. Siitä, että Hän on tilanteeni yläpuolella. Minä, joka olin todella rikki hengellisessä kentässä kokemani ja näkemäni vuoksi, olin sulkenut kaikki mahdolliset portit, että joutuisin uudestaan jonkin höyrähtäneen profetian vedättämäksi tai että uudestaan pettyisin. Herra käytti Kirkon pappia ja hänen synninpäästön sanojaan. Ja hän käytti tavallista sakastirukousta: Herra, jos et lähetä joukkoja, lähetä yksi, joka tarvitsee tätä iltaa. Minä olin tuo yksi, johon sanat osuivat ja upposivat. Papille ne olivat synninpäästö, jonka hän oli valinnut monista vaihtoehdoista; minulle sanat oliva päästö ja vapauden sanat Jumalalta. Noita sanoja ja siitä seurannutta tapahtumien kehitystä saan kiittää siitä, että olen siinä, missä nyt olen: Henkisesti ja hengellisesti elävien kirjoissa.

Tuon jälkeen olen uskaltanut vähin erin avata elämääni Herralle ja Hänen Hengelleen – ja olen huomannut, kuinka voimani ovat elpyneet niin henkisesti kuin hengellisestikin – eikä vain niin, vaan olen saanut joissain mutkissa olla itsekin ”vääntämässä rautalangasta mallia” siitä, että on elävä, toimiva, puhuva Jumala!

Jumala haluaa tuoda elämää puiteisiimme ja astioihimme – hyvällä tavalla elämää ja voimaa.

Julkaissut Pauliina Kuikka

pastori, valokuvaaja, sisällöntuottaja - pastor, photographer, content manager

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: