Ei heiniä tai kiviä betonin sekaan, kiitos!

”Anna tiesi Herran haltuun, turvaa häneen. Hän pitää sinusta huolen!” (Ps. 37: 5, KR -92)
”Anna tiesi Herran haltuun ja turvaa häneen, kyllä hän sen tekee.” (Ps. 37: 5, KR -32)

Psalmin jakeessa on käytetty suorastaan hauskaa sanaa גלל
[galal], joka tarkoittaa kirjaimellisesti ´vierittää´. Ts. meidän tulee ”vierittää” tiemme Herralle ja turvata Häneen. Lupaus kuuluu, että Hän עשה
[asah] ´tekee, saa toimimaan, saa aikaan tuloksia´!

Olen matkan varrella nähnyt varsin merkillisiäkin selviytymisyrityksiä, kuten omista töppäyksistä syyn vierittämisen toisen niskoille (ja tietenkin omilta niskoilta pois) tai vaikkapa sellaista, että tapahtunutta aletaan selitellä toisin kuin se oikeasti on tapahtunut. Tässä Psalmin vierittämisessä ei ole kysymys tuommoisesta vierittämisestä, vaan nimenomaan siitä, että vieritämme tiemme Herralle Häneen turvaten. Asetamme askelemme Hänen suunnitelmaansa -emmekä päinvastoin ikään kuin yrittäisimme asettaa Hänen suunnitelmaansa meidän askeliimme!

Olen kirjoittanut muutamasta omaisuudenjakotapauksesta, joissa Jumala on otettu ”takuumieheksi” oikeuttamaan suoranainen petosyritys. Näissä Jumalan (profeetallisuuden) nimissä on yritetty saada isompi/arvokkaampi pala kakusta kuin olisi kuulunut. Kysymykseni on kuulunut, eikö näiden ”Jumala” tunne euroja, hehtaareita eikä kiinteistöjen arvoja? Tai toinen – julkisuudessa kovastikin pyöritelty – tapaus, jossa veropetoksesta vankilassa istunut ”hengenmies”, puki muutamaa vuotta myöhemmin vankeutensa siihen, että ”uskovia aina vainotaan”… Ihan vastottain tyhjätaskuna kahteen aiempaan avioliittoonsa astunut herra oli väittänyt kirkain silmin, että hänen entiset naisensa ovat vain halunneet hänen omaisuuttaan…Nyt koittaisi toinen aika. No, tällä hetkellä tämä herra nautiskelee ”Jumalalta saamistaan” metsärahoista (lue: tältä viimeisimmältä vaimoltaan saamastaan 50% omaisuudesta…)… Tuo ”uusi aika” olisi avioehdon aika, etteivät vain naiset vie tämän miehen omaisuutta!!! Aivan niin, evankelistana tämäkin herra esiintyy…ja kuulemani mukaan ”rukoilee” tuon toisen puolikkaan omistajaksi jääneelle tulta ja tulikiveä… Kun kelmi lähti ja otti osansa… Olisi tämän evankelistan laskuopin mukaan kuulunut eurottomaksi! [Huomio! Viimemainitussa tapauksessa en ota kantaa avioeron oikeutukseen. Kyllä Jumala haluaisi liitot ja perheet pitää koossa – mutta jos elämä alkaa muistuttaa niin liitossa kuin sen jälkeenkin agenttielokuvaa, on paikallaan kysyä, missä on Jumala tuossa sekamelskassa!]

Voi hyvä ihme, mitä ROSKAA ihmiset kehtaavat Jumalan nimissä tehdä!!!

Toisten mielestä tämmöisistä ei pitäisi edes kirjoittaa. Asioiden vain pitäisi antaa olla. Kyllä Jumala hoitaa. Uskon itsekin: Kyllä Jumala hoitaa, MUTTA samalla Hän haluaa peräänkuuluttaa Hänen nimeään tunnustavien keskelle pyhyyttään ja tuon pyhyyden kunnioitusta! Tämä koskee elämän kaikkia osa-alueita. Perhettä, avioliittoa, työtä, seurakuntaelämää, yrityselämää. Emme voi erottaa näitä toisistaan. Jumala haluaa olla Jumalamme kaikilla elämänalueilla. Oikeastaan mikään näistä alueista ei kuulu meille itsellemme, vaan meidän on jokaisessa näissä erikseen asetettava askelemme Hänen askeliinsa ja suunnitelmamme Hänen suunnitelmaansa.

Niin – siitä Jumalan hoitamisesta. Kyllä Jumala hoitaa.

Olen todennut viime aikoina useaan otteeseen: Se, jolla on puhtaat jauhot pussissa, voittaa myös Jumalan valtakunnassa.Jumalan valtakuntaa ei peri eivätkä siinä voita esimerkiksi ne, jotka valehtelevat tai valheella yrittävät johtaa harhaan… (Vrt. mm. Ilm 21:8, kohdassa laitetaan tämmöiset mm. epäjumalanpalvelijoiden kanssa samalle viivalle).

Paavalin sanoin: Tulee katsoa, kuinka perustalle rakentaa! Ajatellaanpa esimerkiksi betonia. Mitä enemmän siinä on vierasta ainesta – vaikkapa suuria kiviä tai olkia, sitä huonommin kestävää se on. Elämässämme jokainen valheellinen ja kelmi teko on kuin tuo olki tai kivi hyvä betonin seassa. Meidän tulee myös tämän päivän rakentajina katsoa, kuinka ja mistä me rakennamme!

Olkien tai kivien lisääminen betoniin voi tuntua varsin toimivalta – Rakennusainetta kuin rakennusainetta! Mutta rakennuksen kestävyyden kannalta sillä kyllä on merkitystä. Voitte vain kuvitella, mikä siellä ensimmäisenä pettää ensimmäisillä pakkasilla – no se kivi tietenkin. Valhe ja valheellinen perustus tulee esiin ennen pitkää.

ON AIKA RAKENTAA KESTÄVÄLLE PERUSTALLE – JA SITEN ANTAA TIENSÄ HERRAN HALTUUN.

Vasta silloin saamme omistaa itsellemme kohdan lopun lupauksenkin: Kyllä Hän sen tekee! Vasta silloin Jumala saa aikaan lupaamiaan asioita elämäsämme.

Meidän (pikkuisen tai enemmän karismaattisesti suuntautuneiden) on aivan tasan turha odottaa elämässämme Jumalan voiman ilmentymää ennen kuin perusta on kunnossa. Ennen kuin askelemme ovat Jumalan suunnitelmassa ilman kommervenkkejä tai valheita.

Uskallanpa kirjoittaa, että jossakin vaiheessa tulee näkymään ero näiden kahden joukon välillä: Ne, jotka ovat lisänneet omiaan (niitä olkia tai kiviä, valheita tai muuta omaansa) betonin joukkoon tulevat näkemään kuinka niiden, jotka ovat tehneet ehkä enemmällä hiellä (teidän kyllä ruukkia tehneenä, että hikipisarat virtaavat, kun hiekkaa seulotaan ja kärrätään ja betonia lisätään oikeassa suhteessa) betoninsa, niiden rakennus kestää – Ja Jumala tunnustautuu heidän elämäänsä myös siten, että rukouksiin oikeasti vastataan – ja kun (karismaatikkojen rukouksiin viitataan) myös alkaa tapahtua asioita, jotka ylittävät ymmärryksemme: sairas paraneekin, ihminen joka on ollut kahlittu vapautuu, jne. Siinä on heinänlisääjillä uudestaa selittelemisen paikka – Tulkoot sitten perästä – ja yrittäkööt selittää!!! 🙂

Julkaissut Pauliina Kuikka

pastori, valokuvaaja, sisällöntuottaja - pastor, photographer, content manager

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: