Todellinen voimamittari

 

Ystävät, todellinen voima ei tule vihasta tai toisten manipuloinnista tai aivopesusta tai siitä, että kohtelet toisia ikään kuin he eivät olisi mitään tai sitä että olet rikkaampi kuin toiset tai koska olet johtaja, tms. Todellinen voima tulee TOTUUDESTA… Jumala on Totuus. 

Näin kirjoitti trinidad&tobakolainen ystäväni.

Voiman tunteen toki voi noista ensin mainituistakin saada – ja ehkäpä siinä on myös syy siihen, että voimantunne sekoitetaan voimaan.

Viimeisen viikon aikana minut on haastettu useaan otteeseen keskusteluun Raamatusta.

Suhteessa uskoon, Jumalaan ja Raamattuun olemme uskon varassa.

  • Minä uskon Raamatun totuuteen.
  • Uskon myös Jumalaan, joka on Totuus,
  • Uskon Jeesukseen Kristukseen, joka on Totuus, ja
  • Pyhään Henkeen, joka on Totuuden Henki ja joka johdattaa kaikkeen totuuteen.

Mutta ei minun tarvitse pakottaa toista uskomaan. Raamattu, Jumala, Jeesus, Pyhä Henki ovat itsessään riittävän voimakkaita vakuuttamaan Totuudellaan ja todellisuudellaan. Ei minun tarvitse pakottaa ketään ”minun totuuteeni”. Voin pitää sitä esillä, vastata, kun minulta kysytään siitä, kuinka uskon. Kun on aika ja asia on ollut esillä, se kyllä avautuu etsivälle – ilman pakottamista.

Kun joku provosoituu hänelle esitetystä kysymyksestä, se usein kertoo siitä, että itse on epävarma. Miksi muutoin hyökätä ja puolustautua terrierin tavoin?

Voimme katsoa Jeesuksen suhtautumista vaihtelevissa tilanteissa. Hänestä huokui varmuus niin Hänen opettaessaan kuin kritiikinkin edessä.

Yksi epävarmuuden peittämiskeino on paeta arvovallan taakse.

Voideltu, voidellumpi, voidelluin on erittäin kehno akseli mitattavaksi. Millä kummalla mittaamme voitelun määrän? Ei meissä kristityissä ole mitään mittatikkua öljyn määrään nähden. Joskus luulemme sellaisen olevan äänen määrä, profetioiden esiintymistiheys tai karismaattisessa tilaisuudessa kaatumistiheys.

Paavalin karismaattinen teologia näyttää painottava kahta asiaa: yhtä Henkeä, joka on yhtäläinen kaikilla kristityillä ja erilaisia palvelutehtäviä/armoituksia, joilla palvella. Näitä ei aseteta arvojärjestykseen.

Oikeastaan ainoa auktoriteetti, joka näyttää olevan, on Jumalan kutsumus – ja se on ennen muuta palvelutehtävä, ei arvoasema, jolla alistaisin toiset.

Johtaminenkin on yksi tehtävä/lahja. Johtaminen ei ole alistamisen tai väärän vallankäytön tai pätemisen väline. Sen tarkoitus on yhtä lailla rakentaa Kristuksen ruumista kuin kaikkien muidenkin tehtävien/lahjojen.

Todellinen voima Jumalan valtakunnassa tulee Totuudesta. Kun olen Totuudessa, olen voittajan puolella. Matkassani, mukanani on minua Suurempi, eikä minun tarvitse pelästyä enempää myrskyä kuin kritiikkiäkään.

Tietoa kirjoittajasta

Pauliina Kuikka

pastori, valokuvaaja, sisällöntuottaja - pastor, photographer, content manager

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s