Sinä nouset – kun Jumala sinut nostaa!

  • Raamatusta löytyy voimakas ajatus johdonmukaisesta ja oikeudenmukaisesta Jumalasta. Ennemmin tai myöhemmin myös väärintekijä kohtaa tekojensa hedelmät.
  • Niin myös oikein tekevä työnsä hyvät hedelmät.

Meidän probleemamme on siinä, että emme välttämättä näe tätä lyhyellä tähtäimellä. Tämä alkaa nakertaa meitä, luottamustamme ja lepoamme.

Esimerkiksi Psalmi 37 antaa ohjeita ja avaa näkökulmaa tämäntyyppiseen tilanteeseen:

”Älä vihastu pahain tähden, älä kadehdi väärintekijöitä. Turvaa Herraan ja tee sitä, mikä hyvä on, asu maassa ja noudata totuutta; silloin sinulla on ilo Herrassa, ja hän antaa sinulle, mitä sinun sydämesi halajaa. Anna tiesi Herran haltuun ja turvaa häneen, kyllä hän sen tekee. Ja hän antaa sinun vanhurskautesi nousta niinkuin valkeuden ja sinun oikeutesi niinkuin keskipäivän. Hiljenny Herran edessä ja odota häntä. Älä vihastu siihen, jonka tie menestyy, mieheen, joka juonia punoo. Herkeä vihasta ja heitä kiukku, älä kiivastu, se on vain pahaksi.”

Kysymys näyttää olevan siitä, että on positiivisella tavalla ”jätettävä irti”! Oman verenpaineen nousu ei paljon auta… vaan (kuten kokemuksesta varmasti yksi sun toinen tiedämme) tuo meille kurjan olon.

Kun pystyn antamaan tieni Herran haltuun ja luottamaan Häneen, Hän pitää minusta (ja sinusta) huolen!

Näyttää siltä että syyn ja seurauksen laki yhdessä Jumalan asiaan puuttumisen kanssa ennemmin tai myöhemmin saa aikaan sen, että asiat kääntyvät oikein päin – joko tässä ajassa tai ikuisuudessa.

Koko Psalmi on tekstiä Jumalan oikeudenmukaisuudesta ja johdonmukaisuudesta.

Toivon, että seuraavat rivit luet erityisesti sinä, joka olet kamppaillut nähdessäsi väärintekijöiden porskuttavan ja taas jonkun taas, joka ei mielestäsi ansaitse huonoa kohtelua olevan taistelussa ”alimmaisena” – ehkäpä juuri tuon väärin porskuttavan tekijän alistamana ja päädyt rohkaistumaan ajatuksesta: Jumala ON – ja Jumala on OIKEUDENMUKAINEN!!!

 ”Sillä niinkuin heinä heidät pian niitetään pois, ja he lakastuvat niinkuin vihanta ruoho. — Sillä pahat hävitetään, mutta jotka Herraa odottavat, ne perivät maan. Hetkinen vielä, niin jumalatonta ei enää ole; kun hänen sijaansa katsot, on hän jo poissa. Mutta nöyrät perivät maan ja iloitsevat suuresta rauhasta. Jumalaton miettii vanhurskaalle pahaa ja kiristelee hänelle hampaitansa; mutta Herra nauraa hänelle, sillä hän näkee hänen päivänsä joutuvan. Jumalattomat paljastavat miekkansa ja jännittävät jousensa, kaataaksensa kurjan ja köyhän, teurastaaksensa ne, jotka ovat oikealla tiellä. Mutta heidän miekkansa käy heidän omaan sydämeensä, ja heidän jousensa särkyvät. Vanhurskaan vähä vara on parempi kuin monen jumalattoman tavarain paljous. Sillä jumalattomain käsivarret särjetään, mutta Herra tukee vanhurskaita. Herra tuntee nuhteettomain päivät, ja heidän perintönsä pysyy iankaikkisesti. Pahana aikana he eivät joudu häpeään, ja nälän päivinä heillä on kyllin syötävää. Sillä jumalattomat hukkuvat, ja Herran viholliset ovat kuin niittyjen koreus: he katoavat, katoavat niinkuin savu. Jumalaton ottaa lainan eikä maksa, mutta vanhurskas on armahtavainen ja antelias. Sillä hänen siunaamansa perivät maan, mutta hänen kiroamansa hävitetään. Herra vahvistaa sen miehen askeleet, jonka tie hänelle kelpaa. Jos hän lankeaa, ei hän maahan sorru, sillä Herra tukee hänen kättänsä. Olen ollut nuori ja olen vanhaksi tullut, mutta en ole nähnyt vanhurskasta hyljättynä enkä hänen lastensa kerjäävän leipää. Aina hän on armahtavainen ja antaa lainaksi, ja hänen lapsensa ovat siunaukseksi. Karta pahaa ja tee hyvää, niin sinä pysyt iankaikkisesti. Sillä Herra rakastaa oikeutta eikä hylkää hurskaitansa; heidät varjellaan iankaikkisesti, mutta jumalattomain siemen hävitetään. Vanhurskaat perivät maan ja asuvat siinä iankaikkisesti. Vanhurskaan suu lausuu viisautta, ja hänen kielensä puhuu oikeuden sanoja. Hänen Jumalansa laki on hänen sydämessään, hänen askeleensa eivät horju. Jumalaton väijyy vanhurskasta ja etsii häntä tappaaksensa. Mutta Herra ei jätä häntä hänen käsiinsä eikä tuomitse häntä syylliseksi, kun hänen asiansa on oikeudessa. Odota Herraa ja ota vaari hänen tiestänsä, niin hän korottaa sinut, ja sinä perit maan ja näet, kuinka jumalattomat hävitetään. Minä näin jumalattoman, väkivaltaisen, rehevänä kuin viheriöivä puu, juurtunut paikoilleen. Mutta kun ohi kuljettiin, katso, ei häntä enää ollut; minä etsin häntä, vaan häntä ei löytynyt. Ota nuhteettomasta vaari, katso rehellistä: rauhan miehellä on tulevaisuus, mutta luopuneet hukkuvat kaikki, ja jumalattomain tulevaisuus leikataan pois. Mutta vanhurskasten pelastus tulee Herralta, hän on heidän linnansa ahdingon aikana. Herra auttaa heitä ja vapahtaa heidät, vapahtaa jumalattomista ja pelastaa heidät; sillä he turvaavat häneen.”

Kaiken kummallisen keskelläkin voimme muistaa sen, että meidät ja arvomme määrittelee Jumala! Hänen käsissään on tiemme. Häneltä tulee aikanaan myös pelastus ja vapautus. Jumala kääntää asiat oikein päin – Hänen kunniakseen.

  • Nojautuminen Herraan ja Hänen voimaansa on SINUN eteenpäinmenosi avain, juuttuminen menneisyyteen, siellä oleviin loukkauksiin ja väärinkohteluihin, voi olla este eteenpäinmenollesi.
  • Vaikka tie olisi kuinka tukkoinen tai tekivät ihmiset tai olosuhteet elämästäsi minkämoisen pätsin tai shown tahansa, JUMALA ON – ja JOHDATTAA SINUT ULOS TILANTEESTA ENNEMMIN TAI MYÖHEMMIN.

Viestini ahjossa tai showssa olevalle: Pidä kiinni luottamuksesta. Nojaa Hänen Sanaansa. Kyllä Jumala tekee sen myös sinun kohdallasi.

Sielunvihollisen yksi voimakas ase on yrittää ryöstää sinulta ja minulta uskonluottamus. Kun olemme ne menettäneet, olemme heikoilla. Jumala sen sijaan haluaa sytyttää uudestaan sammuneen uskon ja luottamuksen ja NOSTAA SINUT YLÖS!!! Ja kun Hän tekee sen omalla voimallaan ja arvovallallaan sinä nouset! Kysymys on samasta tilanteesta kuin Raamatun kertomuksissa siitä, kuinka Jeesus paransi halvaantuneen tai henkilön, jonka jokin raaja oli toimintakyvytön (kuivettunut, kuten asia Raamatussa ilmaistaan). Ihminen ei pystynyt tekemään asialle yhtään mitään muuta kuin korkeintaan luottamaan, että Jeesus voisi. Ihminen ei pystynyt nostamaan itseään pystyyn. Jeesus pystyi. Näin on sinunkin kohdallasi. Se, mitä olet pitänyt mahdottomana, Jumala voi.

Siis rohkeutta! Vaikka sinapinsiemenen kokoista uskoa! Sinä nouset!

Julkaissut Pauliina Kuikka

pastori, valokuvaaja, sisällöntuottaja - pastor, photographer, content manager

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: