Jumala on kanssasi – Jumala saa sen aikaan!

Olen alkuviikosta saakka ollut hieman mietteissäni.

Syksyn jälkeen on tapahtunut monenmoista – sanoisinko, että positiivista kehitystä omassa elämässäni. Jotenkin on vaikuttanut siltä, että askel on johtanut toiseen – ja askeleita on tuntunut johtavan Jumalan hyvä käsi.

Tuossa vuoden alussa kirjoitinkin ”sirkkavapaasta” vuodesta. Jotenkin olen aistivinani, että Herra tosiaan on viemässä eteen päin. Kiitos siitä Hänelle ja Hänen nimelleen!

Tuollaisia eteenpäinmenon signaaleja on tullut usealta eri taholta: Sana on puhutellut. Myös toisten uskovien kautta on näyttänyt tulevan viestiä siitä, että jotain uutta tapahtuisi.

Sinällään olen vuosien varrella nähnyt Jumalan lupausten toteutuvan – kun niiden aika on. Olen oppinut myös luottamaan siihen, että jos Herra lupaa jotain (ja olen vakuuttunut, että puhuja tosiaan on Herra), Hän lupauksensa täyttää.

Usein lupauksiin on liittynyt jotain viitteitä siitä, että niiden toteutuessa olen osannut yhdistää toteutumisen tiettyyn lupaukseen. Olen aiemmissa kirjoituksissa kertonut vuodesta, jolloin Jumala lupasi erään evankelistan kautta järjestää asiat ”ennen kuin lumi tulee maahan”. Sitä ennen elämäni ehti mennä todella ahtaalle. Mutta todellinen tosi, kun lumi oli maassa, asiat järjestyivät ihmeellisesti – juuri niin kuin luvattiin. Tällainen on auttanut luottamaan vastaavissa tilanteissa myös myöhemmin.

Kokemukseni on, että Jumala ei hylkää – edes erämaassa. Päinvastoin, luonteensa mukaisesti Hän ruokkii omaansa myös kuivassa erämaassa. Usein mitä ihmeellisemmällä tavalla vieläpä. Ajattele vaikka Israelin kansaa tai profeetta Eliaa. He kokivat Jumalan huolenpidon ihmeellisellä ja erikoisella tavalla nimenomaan erämaassa. Manna, viiriäiset, korpin tuoma leipä, lesken leipoma leipä,… Tavanomaisissa oloissa ne eivät olisi edes olleet tarpeen, eikö vain?

Samaan tapaan itsekin omina ”ahtaina aikoinani” olen kokenut Jumalan huolenpidon. Usein niissä tiukimmissa mutkissa ja hankalimmissa risteyksissä on ollut ”liikenteenohjaus” eteenpäin.

Ehkä seuraavasta linkistä löytyvä laulu kertoo enemmän kuin sanani: http://www.youtube.com/watch?v=MjNLTgyeCHc (Jäljet hiekassa)

”Yksien jälkien” salaisuus aukeaa aikanaan – ja myös se, miksi Hän on johtanut (kantanut) meidät sinne, missä olemme. Jumalalla on elämällemme tarkoitus, joka ulottuu elämämme yksityiskohtiinkin. Myöskään elämämme pimennot eivät ole Häneltä salassa. Myös menneisyytemme Hän voi kääntää siunaukseksi niin itsellemme kuin niille, joita varten Hän on meidät lähettänyt. Ajattelepa Mooseksen hovi- ja erämaakoulutusta. Molemmista oli hänelle hyötyä tehtävässä, jossa hän tuli toimimaan.

Tänään mielessäni ovat Jesajan 61. lukuun kirjoitetut sanat, joissa kerrotaan jotain Jumalan ajatuksista omaansa kohtaan:

Katso Jeesusta:

”Herran henki on minun ylläni, sillä hän on voidellut minut. Hän on lähettänyt minut ilmoittamaan köyhille hyvän sanoman, parantamaan ne, joiden mieli on murtunut, julistamaan vangituille vapautusta ja kahlituille kahleitten kirpoamista, julistamaan Herran riemuvuotta, päivää, jona Jumalamme antaa palkan. Hän on lähettänyt minut lohduttamaan kaikkia murheellisia, antamaan Siionin sureville kyynelten sijaan ilon öljyä, hiuksille tuhkan sijaan juhlapäähineen, murheisen hengen sijaan ylistyksen viitan. Heitä kutsutaan Vanhurskauden tammiksi, Herran tarhaksi, jonka hän itse on istuttanut osoittaakseen kirkkautensa.”

Katso mitä Hän lupaa sinulle (joka voit olla ”kaikkesi menettänyt”):

” He rakentavat jälleen ammoin raunioituneet asumukset, isiensä autioituneet tilat he ottavat käyttöön, pystyttävät hävitetyt kaupungit uudelleen ja ottavat viljelykseen kauan autioina olleet maat. Vieraat joutuvat paimentamaan teidän lampaitanne ja vuohianne, muukalaiset hoitamaan teidän peltojanne ja viinitarhojanne,  mutta teitä kutsutaan Herran papeiksi ja sanotaan meidän Jumalamme palvelusväeksi. Te saatte käyttää kaikkea, mitä kansat omistavat, saatte nauttia niiden rikkauksista.  Teillä on ollut häpeää kaksin verroin, teitä on syljetty ja pilkattu, mutta nyt te saatte omassa maassanne kaksinkertaisen perinnön ja teillä on oleva ikuinen ilo.”

Mitä tämä merkitsee minulle (sinulle)?

”Minä riemuitsen Herrasta, minä iloitsen Jumalastani! Hän pukee minun ylleni pelastuksen vaatteet, hän kietoo minut vanhurskauden viittaan, niin että olen kuin sulhanen, joka laskee hiuksilleen juhlapäähineen, tai kuin morsian, joka koristautuu kauneimpiinsa. Ja niin kuin maa työntää versoa, niin kuin puutarha saa kylvetyn siemenen kasvamaan, niin Herra, minun Jumalani, saa vanhurskauden versomaan, ja ylistys kohoaa kaikkien kansojen kuultavaksi.”

Amplified Biblessa sanotaan vielä suomenkielistä Raamattuamme voimakkaammin:

”Herran Henki on minun päälläni, koska on voidellut minut ja valtuuttanut julistamaan hyvää sanomaa, evankeliumia nöyrille, köyhille ja ahdistetuille. Hän on lähettänyt minut sitomaan ja parantamaan niitä joiden sydän on särkynyt, julistamaan vapautta fyysisesti ja henkisesti orjuutetuille ja avaamaan sidottujen vankilat ja silmät. — Aiemman häpeänne sijaan sinä saat kaksinkertaisen hyvityksen; häpäisemisen ja häpeän sijaan sinun kansasi iloitsee osastaan. Siten he hallitsevat kaksinverroin osaa, josta ovat luopuneet. [Yksi englanninkielinen Raamattu kääntää kohdan: ”sekaannuksen jälkeen, he iloitsevat osastaan.”]

Sinällään mielenkiintoista, että kohdassa vedotaan Jumalan oikeudenmukaisuuteen tällaisen ”revanssin” perusteena: kerrotaan, että Jumala vihaa vääryyttä, joka on kytkettynä väkivaltaan – ja maksaa kansalleen oikeudenmukaisesti totuuden mukaan. (j. 8, ampl.)

Riemullisin sanoma tuossa kohdassa on se, että Jumalan teko ei ole ihmisistä lähtöisin, vaan Jumalasta lähtöisin! Jumala saa sen aikaan. Myös sinun elämässäsi.

 

 

Julkaissut Pauliina Kuikka

pastori, valokuvaaja, sisällöntuottaja - pastor, photographer, content manager

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: