138. Raamatun lukeminenko sikailua?

Lukijani, olen ihan kunnossa… Olen levännyt joulun seudun… Silti kirjoitan ”levottomia” ja puhun ”kummallisia”.

Otsikossa ei ole kysymys edes asian revittelystä, vaan sanasta sanaan tulkinnasta erään suomalaisen julistajan saarnasta!

Tunnen julistajan opetuksen pitkältä aikaa ja siinä on aiemminkin ollut piirteitä, jossa on samaistettu oppineisuus hengellisesti kuolleeseen tilaan (kirjain kuolettaa, mutta Henki tekee eläväksi). Muutama vuosi sitten samainen julistaja kertoi, kuinka ”liiasta” Raamatun tutkimisesta ihminen ylpistyy… Hän taisi nimittää nävertäjiksi niitä, jotka ”porautuvat syvälle”, ”lukevat riveiltä ja rivien välistä”… Kyseessä on kuulemma samanmoinen tilanne, kun kuningas Ussialla, joka ylpistyi ja meni ilman pappisoikeuksia uhraamaan temppeliin.

Nyt samainen julistaja repäisi – kerralla kunnolla! Sain käsiini puheäänitteen monen mutkan kautta – ja oli pakko uskoa omia korviaan! Tykkään suorasta, mutkattomasta ja herättelevästä julistuksesta. Tuo kuulemani julistus sai minut kuitenkin pöyristymään useasta syystä:

Ensiksikin saarnaaja kertoo, että hänelle oli soittanut henkilö, joka oli lukenut Raamatun 100 kertaa läpi. Henkilö oli sairas ja pyysi esirukousta. Saarnaajamme mielestä henkilö oli ”yliolkainen”.

Saarnaaja kertoo (viitaten ilmeisestikin Pyhän Hengen johdatukseen) saaneensa sanat:

”Kiitos, en rukoile. Sinä olet sika… Olet ahminut Jumalan Sanaa Raamattua kuin sika. Sinä käyttäydyt kuin sika…” Rukouksen sijasta saarnaaja käski soittajan lääkäriin ja käski tekemään parannuksen.

Opetus kuuluu kyllä raamatturusettien top10:een ;).

Raamattu puhuu helmien heittämisestä siolle ts. pyhien asioiden jakamista henkilölle, joka ei niitä pysty arvostamaan. Sen sijaan Raamatun ahmiminen ei tuota sikailua, vaan tottelemattomuus Sanalle! Sama ongelma oli tuossa ylpeyden yhdistämisessä syvälliseen Raamatun tutkimiseen. Ussian ongelma ei ollut Sanan lukeminen, vaan joko Sanan tuntemattomuus tai tottelemattomuus Sanalle. Nimenomaan Mooseksen lain tuntemus ja lain totteleminen olisi välttänyt Ussian tekemästä väärin ja auttanut välttämään myös tottelemattomuuden seurauksena puhjenneen spitaalin.

Oli karmivaa kuulla taltioinnin taustalla ”seurakunnan” aamenia ja hallelujaa! SUURI KYSYMYS on, minne ihmeeseen olemme menossa? Raamatun arvovaltaa korostaneet suuntaukset menevät tukka putkella mukaan opetukseen, joka ei perustu Raamattuun!!!  Vai onko jo nyt kysymys pikaruokakristillisyyden hedelmästä, jossa otetaan valmiiksi pureskeltu ruoka vaivautumatta katsomaan tuoteselostetta – eikä jakseta itse nähdä vaivaa ruuan hankkimisen eteen! Omatoiminen Raamatun tutkiminen melkein kriminalisoidaan noissa piireissä ja pelotellaan Jumalan rangaistuksella niitä, jotka niin tekevät!!! 1) Sen sijasta ihmiset sidotaan opetuksen tulvaan, jonka alkuperästä on vaikea päästä selville.

Olemme uuden uskonpuhdistuksen tarpeessa. Sen tarpeessa, että joku Luther alkaa naulata teesejä seurakuntien oviin ja kutsuu ihmisiä takaisin Sanaan! 2) Niin ja Sana kutsuu luokseen ja ohjaa Pyhän Hengen avaamana Kristuksen, Elämän, luo.

p.s Miksiköhän saarnaaja nimittäisi helluntaveteraani Arthur Kukkulaa, joka on lukenut Raamatun ilmeisesti yli 1100 kertaa läpi?!

1) Ihan totta, tuossa Ussia -opetuksessa saarnaaja ehti pelotella ”liian syvälle porautuneita” ja sitä kautta ylpistyneitä spitaalilla ja muilla onnettomuuksilla!!!

2) Onneksi sentään suurin osa suurimmista suomalaisista kirkkokunnista ja kristillisistä yhteisöistä julkisesti rohkaisee Raamatun lukemiseen.

Julkaissut Pauliina Kuikka

pastori, valokuvaaja, sisällöntuottaja - pastor, photographer, content manager

3 vastausta artikkeliin “138. Raamatun lukeminenko sikailua?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: