”Juuriansa, runkoansa ja oksiansa – elämänhistoriaansa – ei voi aina täysin valita. Sen sijaan sen, kuinka siihen suhtautuu, voi.” Eheytymisen Polkuja

Eheytymisen polkuja

puuIhmisen elämä voidaan kuvata metaforisesti elämänpuuna (lat. arbor vitae), jolla on omat ”juurensa”, ”runkonsa”, ”oksansa” ja ”hedelmänsä.” Jokainen puu, ihmiselämä, on erilainen. Juurista ja rungosta, elämänkaaresta ja elämänkulun tapahtumista, riippuu se, millaisiksi tulevat hedelmiä kannattelevat oksat.

Vai riippuuko? Onko sittenkin kysymys siitä, millaisen suhtautumistavan valitsemme elämäntaustaamme? Juuriansa, runkoansa ja oksiansa – elämänhistoriaansa – ei voi aina täysin valita. Sen sijaan sen, kuinka siihen suhtautuu, voi.

1) Raimo Silkelä_http://sokl.joensuu.fi/verkkojulkaisut/kipinat/RaimoS.htm

View original post