Johdatusta – vaikka ei tuntuisi siltä

“Minä menen sinun kanssasi Egyptiin, ja minä myös johdatan sinut sieltä takaisin. Ja Joosefin käsi on sulkeva sinun silmäsi.”

 1 Moos. 46:4

Muuttiko Jumala mielensä?

Jaakob oli erikoisessa tilanteessa. Tuntui kuin Jumala olisi muuttanut mieltään hänen kanssaan. Olihan Jumala erinäisissä elämän mutkissa vahvistanut Jaakobille aiemmin Aabrahamille antamansa lupauksen, että Aabrahamista ja siten myös tämän pojanpojassa tulisivat siunatuiksi monet kansat.

Jaakobin valinnat johtivat pulmallisiin tilanteisiin. Jaakob oli rikkonut suhteensa veljeensä pettämällä tämän – ja sen seurauksena joutunut Laabanin “vedätettäväksi” niin “naimakaupoissa” kuin karjankasvattajanakin. Monessa kohtaa näemme Jaakobin vetoavan Jumalaan, josko tämä vielä tämän kerran armahtaisi ja pelastaisi pinteestä. Joka kerta Jumala niin tekeekin – ja joka kerta Jaakob suostuu suuntaamaan elämäänsä Jumalan tarkoittamaan suuntaan. Lopulta Jaakob on takaisin Jumalan hänen isoisälleen lupaamassa maassa.

Mutta mitä ihmettä? Jumala tuntuu suuntaavan hänen askeleitaan poispäin siitä, mitä hän on ymmärtänyt Jumalan puheeksi ja suunnitelmaksi. Jaakob tarvitsee erityisesti kuulla ja ymmärtää, mitä Jumala oikeasti häneltä haluaa.

Jumala vakuuttaa, että Jaakob on ymmärtänyt täsmälleen oikein. Hänen täytyy lähteä Egyptiin. Jumala huolehtii kyllä hänet takaisin. Jumalalla on lupaus, joka koskee myös Jaakobin silmäterää, Joosefia. Enää Jaakob ei joutuisi eroon pojastaan.

Uskollinen Jumala

Jumala on uskollinen. Myös silloin, kun teemme typeryyksiä, hän haluaa palauttaa meidät takaisin tielleen. Kun niin teemme, Hän siunaa meitä – vaikka joutuisimmekin kantamaan tekojemme inhimillisiä seurauksia. Tämä armo ei ole halpa armo. Ei ollut Jaakobinkaan kohdalla. Se vei moniin kipuiluihin Jumalan kanssa. Valintojensa seurauksia ja seurausten seurauksia hän kantoi monessa mutkassa mukanaan. Silti hänellä oli tärkein: Jumalan siunaus.

Herra lupaa olla kanssamme kaikkialla, kaikissa oloissa. Myös silloin, kun olot eivät ole meille kaikkein kotoisimpia ja edessämme ovat oudot tiet, joita emme voi ”tuosta noin vain” liittää siihen, minkä aiemmin olemme ymmärtäneet Jumalan tahdoksi omaa elämäämme ajatellen. Silloinkin, kun emme näe Jumalan kokonaissuunnitelmaa ja sitä, kuinka tämänhetkinen tilanteemme liittyy siihen, saamme nojautua Häneen, jolla on kokonaisuus hallussaan.

Ikään kuin Herra haluaisi sanoa…:

“Luota minuun. Minä ohjaan  sinun elämääsi. Olet tehnyt parhaan ymmärryksesi mukaan. Erehtynyt. Olet pyytänyt anteeksi. Tehnyt parannuksen. Saat anteeksi. Olet jatkanut matkaa. Nyt et ymmärrä tätä siirtoani. Luota minuun. Kulje askeleissani. Seuraa, mitä minä teen ja puhun. Vien sinut takaisin. Johdan sinut johdatuksessani. Annan sinun olla siunauksena. Uskalla luottaa.”

© Pauliina Kuikka

Julkaissut Pauliina Kuikka

pastori, valokuvaaja, sisällöntuottaja - pastor, photographer, content manager

One thought on “Johdatusta – vaikka ei tuntuisi siltä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: