40. Orjuuttava vai lapseuttava usko?

Tämän päivän karismaattisuuden tunnussana on auktoriteetti.

Auktoriteettikorostus ja Jeesuksen esimerkki eivät oikein näytä sopivan yhteen, kun muistelemme Jeesuksen elämää sellaisena kuin se kuvataan evankeliumeissa – ja ensimmäisten kristittyjen elämää sellaisena kuin se kuvataan muun muassa Apostolien teoissa.

Jeesus ei edellyttänyt seuraajiltaan ”pakollista antautumista”; Hän voitti heidän luottamuksensa rakastamalla. Ja vaikka Ylösnousseen seuraajat olivat tietoisia siitä, että Jumala oli korottanut Hänet ylemmäksi kaikkea, eivät he korottaneet itseään mihinkään asemaan. Vanhimpia ja opettajia kyllä kunnioitettiin – heidän elämänsä ja työnsä tähden – mutta eivät he miksikään ”kuninkaiksi” pyrkineet tämän ajan kristittyjen tavoin.

Jeesus antoi esimerkin mukaan suureksi mielivän on palveltava kaikia. Jeesuksen sana oli myös vapauttava: Me emme enää ole palvelijoita/orjia, vaan olemme Jumalaan nähden lapsen asemassa ja näin sisimpämme saa sanoa: Abba, Isä.

Usko Kristukseen vie oikeanlaiseen – toista kunnioittavaan – vapauteen suhteessa toisiimme ja oikeanlaiseen lapseuteen suhteessa Jumalaan.

Julkaissut Pauliina Kuikka

pastori, valokuvaaja, sisällöntuottaja - pastor, photographer, content manager

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: