Muuttava armo

Aamulla lähdin koiran kanssa lenkille kauniisen kevätsäähän. Eilinen harmaus oli pois. Lumi peitti alleen loskan ja kuura valkaisi puut.

Armo ei ole löperöä, mitäänsanomatonta tai mitään aikaansaamatonta armoa. Jumalan armo muuttaa.

Sakkeus, veronkerääjä, maksoi petoksensa uhreille. Tapahtui ulkoinen muutos sisäisen lisäksi.

”Syntisenä naisena” tuntemamme henkilö oli valmis uhraamaan arvokkaimpia omistamiaan asioita: kalliin hajuvoiteen; tekemään jotain ennen kuulumatonta: menemään fariseuksen taloon ja voitelemaan Jeesuksen jalat pelkästä ilosta ja (vasta)rakkaudesta, koska hän ymmärsi, että yksin Kristus pystyy anteeksiantamaan hänen menneen elämänsä harhapolut, synnit. Tapahtui sisimmän muutos: Naisen elämässä syntyi luottamus ja rakkaus – palvonta.

Jeesus totesi hänen jalkansa voidelleelle naiselle: ”Se, joka on paljon saanut anteeksi, rakastaa paljon.”

Syntinen nainen on yhdistetty Magdalan Mariaan. Marian elämässä yksi oli kaikkein tärkeintä: Kristus. Maria oli läsnä silloin, kun Jeesus ristiinnaulittiin. Maria oli ensimmäisiä haudalla. Maria sai myös kohdata Ylösnousseen henkilökohtaisesti.

Kysymys ei ollut ansioista. Ihmismittapuun mukaan Maria oli syntinen ja huonomaineinen. Vieläpä nainen – tuolloisen mittapuun mukaan henkilö ei sellainen henkilö, joka saisi vietäväkseen sanoman Ylösnousseesta.

Uskomaton armo; armo, joka muuttaa ihmisen sisimmän ja ympäröivän pimeyden. Anteeksianto on totta. Niin myös ylösnousemuksen ja uuden elämän riemu.

Uskoisinpa, että nähtyään Pääsiäisen tapahtumat läheltä, Marialle ei jäänyt epäselväksi, että armo ei ollut myöskään halpaa armoa. Hän näki omin silmin, kuinka Jeesus ristiinnaulittiin.

Kuten kristillisissä kirkoissa ehtoollisella kuulemme:

”Herramme Jeesuksen Kristuksen ruumis sinun edestäsi murrettu.– Herramme Jeesuksen Kristuksen veri sinun edestäsi  vuodatettu.”

Jumalan armo on totta. Jumalan armo muuttaa todellisella tavalla.

Jumalan armo on läsnä harmaana päivänä. Saamme sen nähdä konkreettisesti – niin kuin tänä aamuna ”metsäkirkossa” uutena puhtautena ja raikkautena.

Julkaissut Pauliina Kuikka

pastori, valokuvaaja, sisällöntuottaja - pastor, photographer, content manager

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: