Minä

Ryhmittymän johtaja käytti  kiusaksi asti minä-pronominia puhuessaan. Jeesus jäi kirkkaaksi kakkoseksi (ellei kymmenenneksi) puheissa. Kysymys oli minusta, minun kokemuksistani, minun uskostani, minun Jumalastani, minunMinä tuntui omistavan niin Kristuksen kuin Hänen valtakuntansa avaimineen päivineen.

Minä tekee asian välillä vaikeaksi. Minän pimeän puolen kohtaaminen vie torjuntaan – ja se voi johtaa siihen, että toisen päälle tulee kasattua taakkoja, joita ei itse ole valmis koskemaan.

Minä-keskeisyys vie helposti levottomaan uskoon. Minusta ei tuppaa löytymään rauhaa. Siksi rauha on hakusassa. Kun uskon keskuksena ei saa olla Kristus ja Hänen ristinsä, paikan täyttää jokin muu: Ilmiöt, kokemukset, mystiikka, jne.

Hyvin Paavali toteaa:

”He eivät tiedä, mitä Jumalan vanhurskaus on, ja yrittäessään pystyttää omaa vanhurskauttaan he eivät ole alistuneet siihen vanhurskauteen, joka tulee Jumalalta. Kristus on näet lain loppu, ja niin tulee vanhurskaaksi jokainen, joka uskoo.” (Room 10:3-4)

Lutherilla oli asiasta yhtä selvät sävelet kuin Paavalilla.

Aidot hyvät teot kumpuavat siitä uskosta, joka on Jumalan uskoa ja Hänen synnyttämäänsä uskoa meissä.

Myöhemmin istuin kuuntelemassa erään toisen julistajan puhetta. Vaikka en suoranaisesti laskenut, minä-pronominien määriä, jäi vaikutelma, ettei tämä puhuja käyttänyt tuota pronominia kertaakaan. Hänen puheensa oli evankeliumin ytimeen keskittyvää. Sisimpäni oli kumman levollinen puheen jälkeen.

1) Matt 23:4; Luuk 11:46

Julkaissut Pauliina Kuikka

pastori, valokuvaaja, sisällöntuottaja - pastor, photographer, content manager

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: