Kuluva joulun aika palautti mieleen joulun seudun 2005. Syksyn mittaan tuli mieleeni, että ikääntyvälle tädilleni pitäisi valmistaa joulu. Lokakuussa minun teki mieli jänistää koko touhusta, kun automme meni rusinaksi ensiliukkailla ja korjaus maksoi melkoisesti. Asioita pohtiessani Raamatustani nousi 2. Korinttilaiskirjeen kohta:

Kukin antakoon sen mukaan kuin on mielessään päättänyt, ei vastahakoisesti eikä pakosta, sillä iloista antajaa Jumala rakastaa.” (2 Kor 9:7)

Ohoh! Osaako Raamattu olla NOIN ajankohtainen ja suora?!

Tein työtä käskettyä. Hankin verhot, liinat, kakut, tortut, laatikot, jne. Kynttilänjalkojen kohdalla mietin. Minulla ei ollut muuta kuin kaksi hopeista kynttilänjalkaa enkä millään olisi raaskinut niitä antaa pois. En edes kirpparilta löytänyt siedettäviä… Annoin periksi ja huokaisin jotenkin seuraavasti: ”Kyllä Sinä, Herra, voit antaa minulle vaikka neljä kynttilänjalkaa.”

Kun ”vein jouluani” tädilleni, tämä alkoi itkemään ja kertoi, ettei hänellä ole ollut uusia verhoja 30 vuoteen, vaan aina ”toisten tähteitä”. Rahaa ei paljon ollut. Olisi ilman tuomisiani ollut aivan toisenlainen joulupöytä.

Kotiin mentyäni minulle soitettiin, että olin voittanut hengellisten kesäjuhlien arpajaisissa neljä kynttilänjalkaa – ja pirttipöytäkaluston! Olin pitkään katsellut kahhden sukupolven takaista kalustoani ja huokaissut, että jos joskus olisi varaa, niin…

Vaikka tuossa Raamatun kohdassa puhutaan kylvämisen ja niittämisen laista(kin), en halua tulkita sitä niin, että jos kylvän 100 €:n arvosta, saan pian/välttämättä 3 000, 6 000 tai 10 000 €.  Pikemminkin kysymys on seuraavasta:

”Hänellä on teille annettavana runsaasti kaikkia lahjoja, niin että teillä on aina kaikki mitä tarvitsette ja voitte tehdä runsaasti kaikkea hyvää.”  (2 Kor 9:8)

Joskus on myös aika ottaa apua vastaan – niin kuin seurakunnalla, jonne Korinttin seurakunta avustusta lähetti. Kysymys on Kristuksen kirkon kokonaisuudesta, sen yhteenkuuluvuudesta ja evankeliumin eteen päin menemisestä.

Näin meidän työmme synnyttää kiitollisuutta Jumalaa kohtaan.

Tämän palveluksen toimittaminen ei vain täytä pyhien tarpeita, vaan lisäksi se saa yhä useammat kiittämään Jumalaa.

Kun te tällä työllänne annatte todistuksen uskostanne, lahjanne saajat ylistävät Jumalaa siitä, että te näin tunnustatte kuuliaisuutenne Kristuksen evankeliumille ja jaatte omastanne anteliaasti heille ja kaikille muillekin.” (2 Kor 9:11-13)